Київ
4 жовтня 2020
Акція за захист тварин на Майдані Незалежності. Пряма трансляція
Кореспондент Єдності знаходиться на місці подій та проводить пряму трансляцію.
news-image

Сьогодні, 4 жовтня, у Києві на Майдані Незалежності проходить акція "Стань на захист тварин!", акція присвячена Всесвітньому дню захисту тварин.

Кореспондент Єдності знаходиться на місці подій та проводить пряму трансляцію.

Активісти зазначають, що вони тут, щоб привернути увагу до захисту тварин, щоб вкраїні не було більше хутроферм, щоб тварин припинили використовувати для дослідів і щоб цирки почали працювати без тварин.

Кожна людина, в межах своєї компетенції, повинна допомагати просувати зоозахисні ідеї, вважають активісти.

Представниця "Відкритих кліток України" розповіла, що вони працюють з сільськогосподарськими фермами. Організація показує, в яких умовах на фермах тварини проживають все життя. Організація працює з "бізнесом", щоб вони не використовувати продукції тваринницької.

Також активісти та волонтери кожного дня боряться за захист тварин. Закликають людей відмовитись від використань хутра, а шукати альтернативу.

Захисники мають мету - створити світ вільний від страждань.

 

В Києві 126 тварин утримуються в тісних клітках. Наприклад, одна тигриця прожила в такій клітці 16 років. Тому активісти виступають також за цирк без тварин.

Виступила також співачка Alyona Alyona, яка також підтримує цирк без тварин. Більшість її команди - вегани та вегетаріанці. 

На акції присутня велика кількість вегетаріанців, які також закликають не вбивати тварин.

Кореспондент взяла коментар у одного з протестуючих.

Чому ви вирішили взяти участь в акції?

Тварин потрібно захищати. Думаю, що жодна людина не хотіла б опинитись на місці тварини над якою знущаються.

На акції виступив відомий фотограф, який приїхав в Україну з Італії в 2009 році. Тут він став веганом і розпочав боротьбу за права тварин. Він бореться за життя тварин будь-якого виду, проводить конференції в Україні та Італії по захисту тварин, спілкується з школярами. Людина не повинна вирішувати хто повинен жити, а хто померти. В Україні він побудував притулок, який згорів в 2015 році. Під час пожежі загинула 71 тварина. Поліція винних у підпалі не знайшла. Після даного випадку колеги, друзі з Італії казали йому повертатись на батьківщину, але він залишився, щоб відбудувати все заново. Він говорить, що зараз світ на грані катастрофі, але люди цього не розуміють. Вони продовжують їсти м'ясо, тому що думають, що котлета в тарілці "народилася на дереві". фотограф каже, що потрібно дати меседж людству, що потрібно змінитись. Адже зараз і надалі продовжують існувати досліди над тваринами і це кримінально. Він вважає, що потрібно не забувати, що над всіма цим дослідами стоять фармацептичні компанії, які вирощують тварин для дослідів. 

Активісти створили імпровізовану велику лапу, яку було видно з висоту польоту і сподіваються, що ця "лапа" розлетиться по всьому світу і люди зрозуміють, що не потрібно так жорстоко поводитись з тваринами.

Активісти стверджують, що зібрались тут, щоб відновити відносини людина-тварина. 

Як ми писали раніше, Шкарлета геть! Протест студентів біля Офісу Президента. Пряма трансляція