COVID-19 можна заразитися і на відстані більше 1,5 метра. Але лише в погано провітрюваних і закритих приміщеннях
Водночас фахівці CDC не бачать підстав у зміні рекомендацій щодо того, як вберегтися від вірусу.
news-image
Центр із контролю та профілактики захворювань США (CDC) оновив рекомендації щодо запобігання поширенню коронавірусу. У них він вказав, що в окремих випадках COVID-19 можна заразитися, навіть перебуваючи на відстані більше 1,5 метра.

В оновлених рекомендаціях фахівці Центру підтверджують попередні повідомлення про зараження людей COVID-19 на відстані понад 1,5 метра, зазначаючи, втім, що такі випадки є «обмеженими й незвичними».

У цих випадках передача вірусу відбувалася в погано провітрюваних і закритих місцях, де часто відбувалися дії, що передбачають інтенсивне дихання, як-от співи чи заняття спортом. Такі умови можуть сприяти накопиченню часточок, що переносять вірус», — йдеться в повідомленні.

Водночас фахівці CDC не бачать підстав у зміні рекомендацій щодо того, як вберегтися від вірусу, зазначаючи, що його передача через повітря стається набагато рідше, ніж унаслідок тісного контакту із зараженою людиною.

То що, соціальне дистанціювання не допомагає?

На думку Центру з контролю та профілактики захворювань США, якраз допомагає. Соціальне дистанціювання є одним із найпростіших шляхів убезпечення людей від коронавірусу.

У липні до ВООЗ звернулися майже три сотні науковців, стверджуючи, що Організація применшує небезпеку інфікування COVID-19 повітряним шляхом через аерозольні часточки, які поширюються на відстань понад 1,5 метра.

ВООЗ дійшла того ж висновку, що й зараз констатував CDC: такі випадки справді є, але вони трапляються вкрай рідко і лише в закритих приміщеннях із поганою вентиляцією. Тож достатньо по можливості таких місць уникати, аби не наражатися на небезпеку.

Експерти кажуть, що COVID-19 буде з нами, поки не з'явиться вакцина. Тож, окрім дотримання безпечної дистанції, фахівці рекомендують носити захисну маску, не торкатися руками обличчя, а також часто мити руки та користуватися антисептиком. Якщо ви відчуваєте ознаки захворювання, зверніться до сімейного лікаря та самоізолюйтеся.

Нагадаємо про антирекорд смертності: учора від коронавірусу померло 90 українців.

Також повідомляли, що всесвітню організацію охорони здоров'я пропонують реформувати задля уникнення повторної пандемії.

Читайте також:З клініки Дніпра стався витік інформації. У вільному доступі опинилися персональні дані тисяч пацієнтів