Політика
6 жовтня 2020
Пальчевський - головний конкурент Кличко на виборах - опитування
Cоціолог та керівник «ВАС» Володимир Косенко відмітив, що динаміка електоральних настроїв киян змінюється.
news-image
Всеукраїнська Асоціація Соціологів представила нове дослідження електоральних настроїв киян.
 
Так, відповідно до дослідження, якби вибори київського міського голови проходили у найближчу неділю, то серед тих, хто визначився з вибором та буде голосувати вподобання розподілилися наступним чином:
 
Перше місце зберігається за Віталієм Кличко – 27%; на другому місці також незмінно залишається Андрій Пальчевський – 22,8%, проте динаміка засвідчує скорочення відстані між ним, там лідером рейтингу.
 
Інші кандидати суттєво відстають. Олександру Попову готові віддати свій голос 7,1% киян; Миколі Томенко – 6,7%, Сергій Притула набирає 5,9%. За ним – Ірина Верещук – 5,1%; Олексій Кучеренко – 4,7%; Олександр Омельченко – 4,1%; Борислав Береза – 4,0%; Андрій Іллєнко – 3,2%; Юрій Левченко – 2,1%; Ігор Смешко – 2,0%. За іншого кандидата прагнуть віддати голоси 6,1% киян.
 
В коментарі для видання Хрещатик.News соціолог та керівник «ВАС» Володимир Косенко відмітив, що динаміка електоральних настроїв киян змінюється.
 
Виборча кампанія оголила велику кількість проблем в місті і це природнім чином вдарило по рейтингу мера Віталія Кличка. Тепер він уже не виглядає таким безумовним і недосяжним лідером, як це було ще місяць-два тому. Критика з боку опонентів з різних політичних таборів робить свою справу. Навколо мера вже сформувався негативний інформаційний фон», – впевнений він.
 
Також експерт пояснив причини росту рейтингу Андрія Пальчевського
 
Водночас набирає Пальчевський. Він відрізняється від опонентів своєю центристською позицію. Поки більшість кандидатів спекулюють на ідеологіях, Пальчевський говорить про труби, дороги та незаконну забудову і тп. Виборцям подобається конкретика. Він один з небагатьох, хто вловив настрої суспільства на цих місцевих виборах», – резюмував Косенко.
 
Дослідження проведено 1-4 жовтня 2020 року методом телефонного інтерв’ю. Участь взяли 2042 респонденти. Теоретична допустима похибка становить не більше 2,4%.
 
ЗазначимоПальчевський закликав Зеленського захистити вкладників Аркади.
 
Також повідомляли, що в Рівному атакують актив «Перемоги Пальчевського», через високі шанси на перемогу Віталія Германа.
 
Раніше Пальчевський закликав розслідувати всі обставини авіакатастрофи в Чугуєві