Події
7 жовтня 2020
Голова ДФС Солодченко: Цього року ми вилучили контрафактних сигарет на 94% більше, ніж минулого
Відповідальність ДФС – перекриття каналів незаконного переміщення тютюнових виробів через кордон і припинення незаконної торгівлі підакцизними товарами, зокрема через інтернет.
news-image

За січень – серпень 2020 року Державна фіскальна служба вилучила з незаконного обігу 10,7 млн пачок тютюнових виробів та 164,3 тонни тютюну на загальну суму 691,2 млн грн. Про це в інтерв'ю "Економічній правді" повідомив голова ДФС Сергій Солодченко. Про це пише  видання Гордон.

За його словами, минулого року за аналогічний період було вилучено 9,4 пачок і 64,7 тонн тютюну на більше ніж 350 млн грн. Отже, у грошовому еквіваленті нинішні показники майже на 94% кращі, ніж за аналогічний період 2019 року, підкреслив він.

"За вісім місяців вилучено підакцизних товарів майже на 1,8 млрд грн. Із них майже 39% у грошовому еквіваленті – це тютюнові вироби. Якби вивільнену від фальсифікату частку тютюнового ринку заповнила легальна тютюнова продукція, то до бюджету від її продажу надійшло б десь 447 млн грн акцизного податку", – зауважив Солодченко.

За його словами, підслідність ДФС – це ст. 204 Кримінального кодексу (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів, серед яких і тютюнові вироби).

"Якщо порушення виявляються при перетині кордону, то це зона відповідальності митників і прикордонників. Якщо це стосується загальних кримінальних проваджень, які належать до підслідності Нацполіції, то це їхня зона відповідальності. Ми працюємо на виявлення і припинення фактів незаконного виготовлення та збуту тютюнової продукції без сплати акцизного та інших податків, а також фактів фальсифікації тютюнової продукції, тобто виготовлення її в кустарних умовах у підпільних цехах", – розповів голова Держфіскальної служби.

Він додав, що відповідальність ДФС – перекриття каналів незаконного переміщення тютюнових виробів через кордон і припинення незаконної торгівлі підакцизними товарами, зокрема через інтернет.

Як ми писали, Шмигаль розраховує, що долар не вийде за межі 29 гривень до кінця року. Він запевнив, що розуміє стурбованість інвесторів і бізнесу з приводу очікувань можливого росту курсу долара.

Нагадаємо, уряд запланував три етапи підвищення мінімальної зарплати на 2021 рік. Відповідно до розрахунків, збільшення мінімальної заробітної плати стимулюватиме споживчий попит на українську продукцію, дасть змогу привести мінімальну зарплату до реального прожиткового мінімуму.

До речі, кілька десятків протестуючих під егідою Незалежної профспілки гірників України четвертий день пікетують будівлю Офісу Президента. Про це повідомляє голова Незалежної профспілки гірників України та народний депутат від фракції "Батьківщина Михайло Волинець.