Світ
8 жовтня 2020
Другі дебати Трампа й Байдена пройдуть віртуально
У своєму повідомленні Комісія наголосила на необхідності «захищати здоров'я та безпеку всіх учасників». Саме тому кандидати братимуть участь у дебатах «з окремих віддалених місць».
news-image
Другі дебати між кандидатами у президенти США Дональдом Трампом та Джо Байденом заплановані на 15 жовтня, відбудуться вони віртуально — вперше в історії країни.

Про це йдеться у пресрелізі Комісії з президентських дебатів.

У своєму повідомленні Комісія наголосила на необхідності «захищати здоров'я та безпеку всіх учасників». Саме тому кандидати братимуть участь у дебатах «з окремих віддалених місць».

Зазначають, що залишаться незмінними місце проведення дебатів у Маямі, штат Флорида, та модератор Стів Скаллі з телеканалу C-SPAN.

Чому віртуально?

Річ у тім, що Дональд Трамп 2 жовтня повідомив про інфікування коронавірусом, вірус підхопила і Меланія Трамп. Він чотири дні перебував у Національному військово-медичному центрі Уолтера Ріда, а потім заявив, що його вже виписують із лікарні. Трамп запевнив, що почувається чудово і просить «не боятися COVID-19».

Дональд Трамп отримує різносторонню медичну допомогу, вільно дихає та ходить. Йому призначили лікування експериментальними препаратами на основі антитіл та «Ремдесивір».

Окрім дружини Меланії, в родині Трампа більше ніхто не має зараження COVID-19. Подружжя Трампів вирішили пройти тестування після того, як зараження виявили у помічниці президента Гоуп Гікс.

Як пройшли перші дебати?

29 вересня відбулися перші теледебати Трампа та Байдена. Чинний президент США увесь час перебивав і опонента, і модератора ㅡ останній навіть запропонував йому помінятися місцями й вести дебати замість нього.

Байден також перебивав, але значно менше ㅡ частіше йому доводилося перекрикувати Трампа, коли той говорив у відведений для демократа час. Принаймні двічі Байден просто не витримував і казав: «Може, ти вже стулиш пельку?».

Після такої поведінки політиків Комісія з президентських дебатів вирішила змінити формат наступних дебатів.

Раніше повідомляли, що США забрали візу в Андрія Теліженка — українця, який разом із адвокатом Трампа шукав компромат на Байдена.

Зазначимо, Time оголосив список найвпливовіших людей року: з засновниками BlackLivesMatter і без Путіна.

Читайте також:США варто тиснути на Росію до повної відмови Кремля від агресивної зовнішньої політики – експерти