Суспільство
9 жовтня 2020
Олександр Кондратенко: «Тиждень тому я б не повірив, що буду по всьому Києву шукати місце в лікарні для своєї мами»
Лікарні столиці переповнені хворими з двостороннім запаленням легенів.
news-image

Для тих, хто до сих пір в "танку" і не вірить в статистику по захворюваності на Covid, політтехнолог Олександр Кондратенко розповів у Фейсбук, яка насправді ситуація із госпіталізацією та лікуванням коронавірусу у столичних лікарнях на прикладі своєї мами.

Якби мені тиждень тому, хтось сказав, що я буду по всьому Києву шукати місце в лікарні для своєї мами я б напевно не повірив. Але правда така: друзі, 15 клінічна - люди лежать прямо в коридорі (за дві доби поступили 65 осіб), 4-а забита повністю. 8-а так само. Під усіма інфекційними відділеннями нашого міста низка швидких, які раз у раз не встигають привозити хворих з двостороннім запаленням легенів", - пише експерт.

За словами Олександра, згодом вийшло якось перевезти його маму в 4-у клінічну на Солом'янці в інтенсивну терапію.

Мабуть, це сталося лише тому, що її стан за добу з середньої тяжкості перейшов в дуже важкий. І єдине про що говорять лікарі, так це "не знімайте кисневу маску, якщо хочете жити". Цей жах, який я бачив у 15-ій на Фрунзе біля Спартака, описати важко. Відсутність ліків, два градусника на все відділення і т.п. - це мала частина реального колапсу з нашою охороною здоров'я", - обурюється політтехнолог.
Питання: куди, бл**ь ці су** з фонду ковід поділи все бабло і якого х** міністр-статист МОЗ "Степашка" досі пиз***ь з екранів ТБ про те, що все за***сь і у нас все під контролем?!", - не стримує емоцій Олександр.

Кондратенко закликає усіх українців берегтися та надіється на лікарів.

Друзі, бережіть рідних і близьких !!! Складно описати почуття власної безпорадності, коли ти не можеш побачити рідну людину, а по телефону у неї просто немає сил відповісти. Єдина надія на те, що лікарі все ж знають свою справу, а сили на боротьбу у мами залишились. P.S. пішов на самоізоляцію", - додав Кондратенко.

Нагадаємо, за добу в Україні зафіксовано 5 804 нових випадки COVID-19. 9 жовтня (станом на 9:00) в Україні 250 538 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, із них 4 779 летальних, 110 650 пацієнтів одужали. 

Також ми писали, що політик  Олексій Давиденко звернувся до українців, які досі носять маски на бороді. Політик  нагадує, що коли ви без маски, ви піддаєте небезпеці людей, які знаходяться поруч з вами.

До речі, в ООН заявили, що ситуація з коронавірусом вийшла з-під контролю. Генсек ООН наголосив, що вакцина не буде панацеєю від епідемії.

Читайте також:В Амстердамі пасажир побив і покусав водія автобуса через вимогу надягти маску