Світ
13 жовтня 2020
Американські ЗМІ відмовляються працювати з Трампом через коронавірус
Їхати з президентом заборонили своїм журналістам The Wall Street Journal і The Washington Post.
news-image

Кілька великих медіаорганізацій в США відмовилися відправляти своїх журналістів на передвиборчі заходи президента США Дональда Трампа через небезпеку зараження коронавірусом. Про це повідомляє The New York Times. Про це пише Главком.

Видання зазначає, що їхати з президентом заборонили своїм журналістам The Wall Street Journal і The Washington Post.

Також виконання обов'язків журналістів прес-пулу в останні дні уникали співробітники газет BuzzFeed News, Politico і Hearst.

Асоціація кореспондентів Білого дому (WHCA) змушена була шукати інших журналістів для виконання обов'язків прес-пулу адміністрації президента.

«У репортерів Білого дому були побоювання щодо своєї безпеки і їм було некомфортно подорожувати з президентом у цей час», – заявила Елізабет Буміллер, глава вашингтонського бюро Times.

Стурбованість журналістів викликав той факт, що бортпровідники, агенти Секретної служби, а також співробітники Білого дому не носять маски на борту президентського літака. Крім того, багато хто з них повертаються на роботу раніше закінчення двотижневого карантину після зараження Covid-19 або можливого зараження.

Сам президент нещодавно повернувся в Білий дім після триденної госпіталізації через зараження Covid-19 і представники ЗМІ бачили, як він сідав на борт президентського літака без маски.

Раніше лікар Трампа – Шон Конлі повідомив, що тести на коронавірус президента США вже кілька днів поспіль показують негативні результати.

У понеділок президент США повернувся до передвиборчої кампанії, почавши з мітингу в Сенфорд (штат Флорида). Після у нього заплановані заходи в Пенсильванії, Айові та Північній Кароліні.

Як відомо, президент США Дональд Трамп в неділю, 11 жовтня, заявив в ефірі телеканалу Fох News про те, що після хвороби отримав імунітет до коронавірусу і почувається чудово.

До слова, головний інфекціоніст США заборонив Трампу використовувати своє ім'я для агітації.

8 жовтня Комісія з президентських дебатів оголосила, що Байден та інфікований Трамп будуть спілкуватися вперше в історії країни віртуально.

Нагадаємо, 7 жовтня Байден написав, що відмовляється від дебатів з Трампом, доки той хворіє на коронавірус.

2 жовтня Трамп підхопив коронавірус.

Згодом Трамп розповів про своє самопочуття після зараження коронавірусом. 

Як стало відомо, другі дебати Трампа й Байдена пройдуть віртуальнод. У своєму повідомленні Комісія наголосила на необхідності «захищати здоров'я та безпеку всіх учасників». Саме тому кандидати братимуть участь у дебатах «з окремих віддалених місць».

Раніше ми повідомляли, що США забрали візу в Андрія Теліженка — українця, який разом із адвокатом Трампа шукав компромат на Байдена.

Зазначимо, Time оголосив список найвпливовіших людей року: з засновниками BlackLivesMatter і без Путіна.

Читайте також:COVID-19 нав'язує нову економічну реальність — The Economist