Суспільство
13 жовтня 2020
Школи треба закривати від сьогодні й за загальнонаціональним рішенням, - Олексій Давиденко
Статистика, яку публікує МОЗ, показує зростання захворювань серед дітей.
news-image

Олексій Давиденко, бізнесмен, ексдепутат Київради, розповів, що якби він був владою, то взяв би одну звичайну типову загальноосвітню школу і провів усім тести. 

Боюся, може так виявитися, що головними розповсюджувачами вірусу виявляться наші діти. У моєму оточенні протягом останніх тижнів масово почали виявляти коронавірус у дітей шкільного віку. І практично всі діти хворіють безсимптомно або з такими симптомами, появу яких батьки найчастіше списують на легку застуду або отруєння. Звідки ми знаємо, скільки дітей і підлітків ось так безсимптомно ходить до школи, заражає однокласників, вчителів, родичів та оточення", - пише Олексій.

Як приклад, політик розповідає про випадок у школі свого сина. 

Минулого тижня раптом виявили хвору дитину та відправили всю паралель на карантин. До цього те ж саме відбулося з дітьми у старших класах. У садку в колеги дитина тиждень ходила з легкими симптомами інтоксикації. Коли батьки нарешті наважилися зробити тест – він показав наявність коронавірусу в дитини. У друзів один із дітей заразив усіх інших. І всі вони з позитивними тестами сидять удома без будь-яких симптомів. Найгірший поки варіант у доньки товариша. Температура майже тиждень тримається 37–38 і слабкі випорожнення", - повідомив Давиденко.

Статистика, яку публікує МОЗ, також показує зростання захворювань серед дітей. І ця статистика ж тільки серед тих дітей, чиї симптоми таки змусили батьків піти на аналізи.

Щодня запитують – а що конкретно зробити, щоб не сталося колапсу?! Я вважаю, школи треба закривати не з 15-го за рекомендаціями, а від сьогодні й за загальнонаціональним рішенням. Чого тягнути?! Ці п'ять днів до канікул уже нічого до пуття не вирішать щодо навчального процесу, але точно ізолюють дітей і підлітків від нових контактів. І обнадіювати двотижневими канікулами теж нерозумно. Я не розумію, навіщо робити канікули до 30-го. Адже вже абсолютно очевидно, що навчатися цьогоріч доведеться віддалено", - аргументую власну думку Олексій.

Давиденко переконаний, що краще не морочити голови батькам, тим паче, що діти, сидячи вдома, лізуть на стелю від нудьги й неробства.

Так. Як і багатьом батькам, нам із дружиною особливо немає з ким залишити дитину вдома, але я вважаю, що краще вивести дітей із зони ризику і як фактор зараження дорослих", - підсумував політик.

Нагадаємо, Оксана Макаренко розповіла про дистанційне навчання: У вчителів немає ні забезпечення, ні мотивації. Читайте ексклюзивне інтерв’ю зі співзасновницею ГО «Батьківський контроль» та ГО «Смарт освіта» Оксаною Макаренко.

Раніше ми  писали, для чого дітям потрібна школа: пояснює психологиня. Соціальне спілкування допомагає зрушити дуже багато тектонічних плит.

До речі, відеоігри можуть робити людей грамотнішими. Як і книги, відеоігри допомагають розвивати уяву, бо в них можна багато чого робити