Події
4 березня 2015
Група кораблів Північноатлантичного альянсу увійшла в Чорне море
Бойові кораблі НАТО проведуть навчання у Чорному морі
news-image

Група кораблів Північноатлантичного альянсу увійшла в середу в Чорне море для проведення навчань з флотами Болгарії, Румунії і Туреччини. Про це повідомляє Є | Єдність.інфо з посиланням на gazeta.ua.

"Навчання включають тренування з протиповітряної і протичовнової оборони, а також відпрацювання відбиття атак малих суден і маневрування у складі угрупування", - йдеться в повідомленні на сайті НАТО.
Також уточнюється, що в Чорному морі опиняться шість кораблів. У їх числі американський крейсер "Віксбург" типу "Тікондерога", а також чотири фрегати - турецький "Тургут-реіс", італійський "Алізео", канадський "Фредеріктон" і румунський "Регіна Марія". До них приєднається німецький танкер "Шпессарт".

Командує угрупованням віце-адмірал ВМС США Бред Вільямсон.

"Ці навчання, які ми проведемо з нашими союзниками в Чорному морі, передбачають підготовку до різних місій НАТО, які ми повинні виконувати, виходячи з наших зобов'язань щодо колективної оборони. Ми тут на запрошення турецького, болгарського і румунського уряду і маємо намір поліпшити оперативну взаємодію наших флотів", - зазначив віце-адмірал Бред Вільямсон.

Читайте також:Якщо Росія накладе вето на введення в Україну миротворців, то підтвердить участь в конфлікті