Iнтерв’ю
15 жовтня 2020
«Опитування Зеленського незаконне та антиконституційне» - Андрій Білецький
Ексклюзивне інтерв'ю з Андрієм Білецьким.
news-image

14 жовтня у День козацтва, День УПА та День Захисника активісти прийшли до Офісу президента України. Люди мають чіткі вимоги до президента. Серед організаторів заходу — Свобода, Нацкорпус та Правий Сектор, а також низка ветеранських організацій. 

Кореспондент Єдності перебував на місці подій та проводив пряму трансляцію.

Також він поспілкувався з Андрієм Білецьким, українським військовим, громадським та політичним діячем, засновником та першим командиром полку «Азов», полковником Національної гвардії України, лідером політичної партії «Національний корпус».

Кор.: З якими вимогами ви сьогодні прийшли до Офісу Президента?

Андрій Білецький: Основна вимога така ж як і на День Незалежності - це прийняття законопроєкту по коллаборантам, який розробила і подавала ветеранська спільнота а Зеленський робить вигляд, що цього не було. Але ми будемо нагадувати в будь-якому разі голосніше і частіше, допоки його не приймуть.

Це основна безумовна вимога.

Кор.: Як Ви можете прокоментувати ініціативу Президента під час місцевих виборів 25 жовтня провести опитування?

Андрій Білецький: Комічно чи серйозно?

Кор.: І так і так, якщо можна.

Андрій Білецький: Якщо серйозно, я не розумію юридичну сторону і взагалі законність подібної дії.

В першу чергу питання грошей. Кажуть, соціологи позначили суму від 3 до 8 мільйонів доларів треба витратити на цей захід.

В мене питання - якщо це боюджетні кошти - це розстрата державних коштів і це стаття, а якщо це кошти спонсора, то у мене виникає питання чому в США Президент не може прийняти подарунок дорожче 300 доларів, бо це вважається корупцією, а Президент України прийме від невідомих поки що спонсорів 3 чи 8 мільйонів доларів на подібні опитування.

Це незаконно, це антиконституційно, це поза рамками повноважень Президента. Це дуже небезпечно, коли, насправді в таких дрібницях, Президент починає плювати на закон. Це ніколи не призводить до позитивних історій. В нас з однієї сторони кордону Білорусь де, як ми бачимо, Президент так робить, а потім закінчує. Захотів провів опитування захотів сам собі намалював 80% на виборах. А з іншого боку Росія, де така ж сама ситуація.

Якщо говорити менш серйозно, то я б на місці Президента, ми поки не знаємо які питання він буде задавати, я б задав питання "чи ви згодні з тим, що я відкрив розпродаж української землі під час світової економічної кризи, чи ви згодні з тим, що у нас велика приватизація в той час, коли знову ж таки світова криза і підприємства, в тому числі прибуткові, не варті нічого, чи згодні з наказом не стріляти фактично у відповідь... Подібні питання я б задав.

Також на місці Зеленського я б спитав, чи ви згодні з тим, що я обіцяв вам закон про референдум і народовляддя, а тепер проводжу, вибачте, дебільні опитування, які потім буду видавати за волевиявлення народу і ними прикривати те, що скоріш за все, обіцяне Російській Федерації за ці три місяці так званого перемир'я перед виборами, для того, щоб "Слуга Народу" отримала якісь свої бали і електоральну підтримку. Ось так я це бачу.

Кор.: Дякую Вам.

Також повідомляли про марш до Дня Захисника України. Пряма трансляція.

Радимо також почитати: Самоспалення на Майдані Незалежності на знак протесту проти політики президента Володимира Зеленського.

Читайте також:Націоналісти блокують телеканали Медведчука. Пряма трансляція