Події
16 жовтня 2020
Данілов просить лікарні готуватися до «грипозного сезону» і розгортати дитячі ліжка
Під час наради наголошувалося, що місцева влада має всі можливості для того, аби ефективно стримувати поширення епідемії COVID-19.
news-image
В умовах сезонного зростання кількості хворих на грип, що відбуватиметься на тлі епідемії коронавірусної хвороби, лікарні мають забезпечити необхідну кількість насамперед дитячих ліжок.

На цьому наголосив Секретар РНБО Олексій Данілов під час чергової селекторної наради з головами ОДА з питань запобігання поширенню коронавірусної інфекції COVID-19, повідомляє пресслужба Радбезу.

Секретар Ради наголосив, що згідно з прогнозами Міністерства охорони здоров’я України, цьогоріч очікуються чотири штами грипу. Він нагадав, що в останні роки у лікарнях з діагнозом «грип» перебували 280 000 осіб, серед яких 65% - діти. Олексій Данілов також акцентував на необхідності вжиття заходів до забезпечення надійної роботи апаратів ШВЛ в умовах низьких температур”, - повідомляє пресслужба.

Як зазначається, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль поінформував про ситуацію із захворюваністю в країні у цілому і в кожній області.

Під час наради наголошувалося, що місцева влада має всі можливості для того, аби ефективно стримувати поширення епідемії COVID-19.

За інформацією пресслужби, голови облдержадміністрацій мають внести пропозиції за підсумками наради у найкоротші терміни.

Як повідомляли, в Україні станом на 16 жовтня лабораторно підтверджено 287 231 випадок COVID-19, з них за добу – 5 992. За уточненими даними протягом доби зафіксували 106 нових летальних випадків. Одужали 2269 хворих.

Нагадаємо, політик  Олексій Давиденко звернувся до українців, які досі носять маски на бороді. Політик  нагадує, що коли ви без маски, ви піддаєте небезпеці людей, які знаходяться поруч з вами.

До речі, в ООН заявили, що ситуація з коронавірусом вийшла з-під контролю. Генсек ООН наголосив, що вакцина не буде панацеєю від епідемії.

Читайте також:У школах Італії не дозволять співати на уроках музики через коронавірус