Політика
19 жовтня 2020
Адвокат Вахтанга Кіпіані ексклюзивно про рішення суду
Ексклюзивне інтервю з В'ячеславом Якубенком, адвокатом Вахтанга Кіпіані.
news-image

Сьогодні у столиці відбувулось судове засідання  за позовом Віктора Медведчука проти книги про Василя Стуса. Активісти зібралися біля Дарницького суду.

Кореспондент Єдності перебував на місці подій і проводив пряму трансляцію, під час якої поспілкувався з В'ячеславом Якубенко, адвокатом Вахтанга Кіпіані

Кор.: Скажіть будь ласка на що саме будете робити акцент коли будете подавати апеляцію до суду, на які пункти сьогоднішнього рішення?

В'ячеслав Якубенко:  Всі пункти ми вважаємо незаконними. Вони суперечать як законодавству України, зокрема статті 30 Закону України "Про інформацію", згідно з якою оціночні судження не підлягають спростуванню. Так само і в практиці Європейського Суду з прав людини. В решті випадків суд вийшов за межі позовних вимог, заборонив згадувати прізвище Медведчука в книзі без його дозволу. Це взагалі безпрецедентна практика. Суд взагалі не має права захищати людину більше, ніж вона про це просила.

Кор.: Скажіть будь ласка в які терміни ви плануєте подати оскарження?

В'ячеслав Якубенко: В межах встановленого законом терміну, тобто до 30 днів.

Раніше повідомляли про суд Медведчука проти Кіпіані щодо заборони книги «Справа над Стусом». Пряма трансляція.

Нагадаємо, вийшов перший трейлер біографічного фільму "Заборонений" про останні дні життя поета й радянського політв'язня Василя Стуса.

Читайте також:Які закони порушив президент, оголосивши проведення опитування на виборчій дільниці - роз'яснення Андрія Магери