Київ
20 жовтня 2020
Дмитро Джангіров: «Кличко, Комарницький і Тищенко хочуть забудувати висотками землі училища ім. Богуна»
Дмитро Джангіров стверджує, що ідея забудувати ліцей висотками виникла у тріо за участю нинішнього мера Кличко.
news-image

Про можливе виселення кадетів з училища імені Богуна на Печерську повідомляє Дмитро Джангіров, журналіст та політолог.

За моїми даними, зробити це хочуть на догоду забудовникам, а в схемі беруть участь нинішній мер Віталій Кличко, так званий "смотрящий" Денис Комарницький і нардеп Микола Тищенко. Згідно з моїми поінформованим джерелам, перейменування військового училища з Суворовського до військового ліцею імені Богуна не врятує його від переїзду на «висілки». І дійсно, юним кадетам має бути байдуже, де вчитися Батьківщину любити, а ось досвідченим забудовникам далеко не все одно, де зводити елітні багатоповерхівки", - пише Дмитро Джангіров.

Як зазначає журналіст, училище розташоване в самому серці Печерська, на бульварі Лесі Українки, а земля під ним вартує дуже дорого. 

Це і стало причиною можливого переселення. Адже, на бульварі Лесі Українки житло в рази дорожче, ніж на під'їздах до Жулян (один тільки шум літаків, що злітають - сідають біля аеропорту «Київ» знижує вартість квартир на десятки відсотків), куди, за наявною інформацією, збираються перенести військовий ліцей. Адже для курсантів звук літаків - частина підготовки до екстремальних ситуацій ... Напевно ...", - розповів Джангіров.

Дмитро Джангіров стверджує, що ідея забудувати ліцей висотками виникла у тріо за участю нинішнього мера Кличко. 

У нього також входить нардеп Микола Тищенко та так званий "смотрящий" Денис Комарницький. А провернути схему трійця хоче до того, як відбудуться місцеві вибори. У всякому разі, мер Віталій Кличко - не проти, тандем Денис Комарницький - Микола Тищенко вже пускає слинки в передчутті. Вони втрьох вже будують плани по забудові території ліцею висотками", - обурюється політолог.

За наявною інформацією Джангірова, Тищенко зараз намагається якомога швидше завершити переговори по училищу з Міністерством оборони.

Поспішність цілком з'ясовна: новий склад Київради може виявитися не настільки лояльним до мера-боксеру, як нинішній і не стане дивитися крізь пальці на бізнес-схеми Кличко та забудовників", - додав журналіст.

Нагадаємо, як розповів Єгор Фірсов - "у крісло мера – на плечах забудовників та корупціонерів". Політик впевнений, неспростовний факт – найгірший період в історії управління Києвом припав на часи мера Черновецького. Якщо кияни думають, що він позаду, – глибоко помиляються.

До речі, за словами Кирила Сазонова, «голосуючи за Кличка, кияни голосують за «смотрящого» та «рішалу» Комарницького». Політолог зазначає, що Кличко-Комарницький перетворили Київ в приклад того, як не повинна проводиться забудова в місті, тим більше в столиці.

Також ми писали, що Андрій Іллєнко переконаний, що в департаменті архітектури та містобудування Києва панує абсолютна корупція і свавілля.

Читайте також:Хрещатик заблоковано ошуканими людьми. Пряма трансляція