Політика
20 жовтня 2020
ЗМІ: У Затоці Одеської області прописано понад 1000 «мертвих душ», готуються масові фальсифікації
Раніше увагу на ситуацію з масовою реєстрацією в Затоці звернув заступник голови МВС Антон Геращенко.
news-image

У період з серпня по жовтень цього року в курортних селищах Затока і Кароліно-Бугаз, об'єднаних в одну громаду, прописалися понад 1200 осіб.

До цього право голосу в селах мало всього близько 1000 місцевих жителів, повідомив з посиланням на місцеву виборчу комісію адвокат Станіслав Клименко, пише "Думська".

Виходить, що за пару місяців змінили місце реєстрації на Затоку більше людей, ніж живе в самій Затоці. Це рекорд в Україні, такої масової реєстрації немає більше ніде", - заявив юрист.
У селищі однозначно говорять, що такі дії є спробою місцевої влади і особисто екс-секретаря сільради В'ячеслава Бокія зберегти і збільшити вплив на майбутню громаду, в першу чергу на продаж курортної землі вартістю мільйони доларів", — продовжує адвокат.

Нагадаємо, В'ячеслав Бокій, колишній секретар сільради Затоки, в даний момент проходить обвинуваченим відразу за трьома кримінальними провадженнями і перебуває в розшуку - він не з'явився на кілька судових засідань, де йому повинні були вибирати запобіжний захід. Бокію інкримінують організацію замовного вбивства, привласнення бюджетних коштів та вимагання хабара.

Раніше увагу на ситуацію з масовою реєстрацією в Затоці звернув заступник голови МВС Антон Геращенко.

Рекорд був зафіксований в Затоці Одеської області, де за місяць з'явилося 25% таких виборців. За десятками таких фактів були розпочаті кримінальні провадження, певні особи хотіли збільшити кількість виборців, щоб вплинути на результат волевиявлення", - сказав він.

Він зазначив, що факти незаконного втручання до Єдиного реєстру виборців були припинені, і осіб, які не мають права голосувати в цих ОТГ, не допустять до виборів.

"П'ять років тому в Затоці була аналогічна ситуація перед виборами, — розповідає Станіслав Клименко. - Але суди - спочатку Білгород-Дністровський, а потім апеляційний адміністративний суд - стали на бік закону і виписали понад 700 осіб. Хоча, за моєю інформацією, Бокій і його соратники по злочинній групі пропонували суддям солідні винагороди. Зараз вони будуть грошима, земельними ділянками, погрозами і мінуваннями впливати на суддів, щоб залишити всіх прописаних і захопити владу в майбутній громаді. Але ми йдемо до суду і сподіваємося, що судді дадуть правову оцінку цій ситуації, незважаючи на всі так звані спокуси. Влада в затоці і Кароліно-Бугазі повинні вибирати тільки місцеві жителі, а не автобуси з "мертвими душами". Це наше завдання і ми будемо за неї боротися всіма законними способами!".

Нагадаємо, Гео Лерос розповів, як «Удар» скуповує голоси по 300 грн. Гео Лерос отримав обіцянку у прямому ефірі, що Кличко зніметься з виборів, якщо нардеп надасть докази підкупу виборців.

До речі, політолог розповів про основні тренди останнього тижня передвиборчої кампанії. Перевагу отримають ті партії/кандидати, які зможуть змобілізувати і привести на дільниці своїх виборців.

Також ми писали, які закони порушив президент, оголосивши проведення опитування на виборчій дільниці - роз'яснення Андрія Магери. Сім законних причин, за якими організаторів опитування Зеленського треба гнати в шию з виборчих дільниць, від екс-заступника голови Центрвиборчкому Андрія Магери.

Читайте також:Лідер гурту «ТіК» Віктор Бронюк пояснив, чому вирішив повернутись в політику