Політика
4 листопада 2020
Юрій Бутусов: «Зеленський не коментує вбивство українських бійців на Донбасі, але відповів своєму другу Саріку»
Зеленський і його друг Сарік схожі в одному - кажучи про війну і загибелі людей, вони обидва не вимовили слово "Росія."
news-image

Російські снайпери застрелили двох українських бійців під Водяним - президент України мовчить і не коментує. Росіянин в інстаграмме звинуватив президента України в поставках "фосфорних бомб" в Азербайджан - президент України робить офіційну заяву і піднімає свого неадекватного одного до міжнародного масштабу. Про це написав на своїй сторінці фейсбук журналіст Юрій Бутусов. 

Зеленський і його друг Сарик схожі в одному - кажучи про війну і загибелі людей, вони обидва не вимовили слово "Росія.", - пише журналіст

Він зазначає, що по-перше, головним постачальником озброєнь в Азербайджан за останні десять років є Російська федерація. У 2018-му році президент Азербайджану Ільхам Алієв оцінив російські поставки озброєнь більш ніж в 5 мільярдів доларів. Це незрівнянно більше, ніж будь-коли поставляла в Азербайджан Україна, і це найсучасніші види озброєнь, які Азербайджан активно застосовує. За вірменам б'ють російські гаубиці Мста-С, РСЗВ Смерч з сучасними коректованими ракетами російського виробництва, танки Т-90.
По-друге, жодне відео з Карабаху, підкреслюю, жодна відео, не показує застосування будь-яких боєприпасів українського виробництва. Для сучасної азербайджанської армії старі радянські боєприпаси з українських складів ніякого інтересу не представляють. Взагалі, на фронті з усіх українських озброєнь я побачив тільки старі БТР-70 прикордонної служби Азербайджану, які ми поставили в 90-х роках, і які були захоплені вірменами в районі Веджали.
По-третє, судячи з відео з Вірменії, ніяких "фосфорних бомб" там не застосовується. На відео з Вірменії, де показані пожежі від обстрілів - запальні реактивні снаряди з відділяється головною частиною. Такі снаряди входять в стандартний боєкомплект будь-якої сучасної системи озброєння. Наприклад, в боєкомплект звичайного РСЗВ "Град" БМ-21 входить запальний снаряд 9М28С калібру 122 мм, із запальною сумішшю на основі алюмінієво-магнієвого сплаву, їх використовують насамперед для підпалу рослинності. У Карабасі їх, до речі, застосовують рідко. На жаль, і Вірменія і Азербайджан б'ють по населеним пунктам найбільш руйнівними осколково-фугасними боєприпасами, в результаті обстрілів Вірменією азербайджанських міст на даний момент вбиті 91 мирний житель, в результаті обстрілів Азербайджану в Карабасі - 45 мирних жителів.

Росія з 90-х активно бере участь у війні в Карабасі, поставляє озброєння обом сторонам конфлікту", - пише журналіст.

По-четверте, Україна піддалася агресії Російської федерації, російські військові захопили Крим, ведуть війну на Донбасі. Той самий Крим, який любить відвідувати один Зеленського і який нахабно заявляє "Кримнаш" (як може президент України після такого взагалі принижуватися до спілкування з таким неадекватний?). Від масового застосування російською армією різних видів озброєнь загинули багато сотень мирних жителів. Росіяни били смерч і Градами нашими містами. Все це росіяни не помічають - але ж це країна цього Сарика, це він за ці вбивство і за 7 років війни проти України платить податки.

І якби Володимир Зеленський мав гордість за країну, яку йому випала честь представляти, він би не став виправдовуватися перед якоюсь недалекою людиною, обдуреною роспропагандою, а дав би об'єктивну оцінку російським провокаціям і російській політиці, яка призводить до воєн в Молдові, Україні , Грузії, Сирії, Азербайджані, Вірменії, до загибелі багатьох тисяч мирних жителів, багатьох тисяч військових.

Але Зеленський веде себе не як президент України, а просто як Вова, друг Саріка ...", - підсумовує Юрій Бутусов

Нагадаємо, Президент України різко відповів кінорежисеру Саріку Андреасяну на звинувачення в постачаннях зброї Баку.

Також писали: Нема сенсу так героїчно тримати зовнішній фронт, якщо на внутрішньому все програється вщент.

Читайте також:Росія замінює старі танки на Донбасі - розвідка