Суспільство
5 листопада 2020
МОЗ: Карантин «вихідного дня» вводитимуть точно не на цих вихідних
Наразі влада лише працює над вирішенням питання щодо впровадження карантину "вихідного дня", проте досі жодного остаточного рішення не прийняли
news-image

Очільник МОЗ Максим Степанов розповів, що наразі влада лише працює над вирішенням питання щодо впровадження карантину "вихідного дня", проте досі жодного остаточного рішення не прийняли, повідомили у МОЗ

"Ми вважаємо, що більш жорсткими обмеженнями саме у вихідний день ми зможемо в тій чи іншій мірі розривати цей ланцюг хвороби. Укупі з іншими заходами це може стримувати поширення коронавірусної хвороби. Для нас головне - це швидкість, з якою поширюється хвороба, її треба стримати", - зазначив Степанов.

Міністр наголосив, що якщо вже такий вид обмежень і будуть вводити, то точно не починаючи з цих вихідних. 

Це проект, який ми ще погоджуємо, остаточного рішення уряду ще не існує", - зауважив Степанов.

Раніше ми повідомляли, що Україна має ввести карантинні обмеження, аналогічні введеним після першого послаблення локдауну на початку травня, вважає керівник центру економіки охорони здоров'я KSE, екс-заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк.

А в МОЗ виступають проти запровадження повного локдауну в країні через коронавірус.

До речі, школи треба закривати від сьогодні й за загальнонаціональним рішенням, - Олексій Давиденко. Статистика, яку публікує МОЗ, показує зростання захворювань серед дітей.

Читайте також:Не вставати з місця, відпочинок за графіком: ВР взяла за основу проєкт про дистанційну роботу