Iнтерв’ю
6 листопада 2020
Ілля Кива: «Ми нащадки великих переможців»
Ексклюзивне інтерв'ю з Іллею Кивою
news-image

Сьогодні під час покладання квітів до пам'ятника Ватутіну наш кореспондент поспілкувався з нардепом Іллею Кивою. 

Кор.: Кого Ви вважаєте в Україні представниками нацистських організацій? Ви сказали, що будете з ними боротися, якими методами?

Ілля Кива: Я сказав, що я буду шанувати та охороняти пам'ять про радянського солдата, який захистив Україну від німецько-фашистських загарбників.

Весь світ визнав фашизм як велике зло і як коричневу чуму, назвали те, що відбувалося з 1939 року по 1945. Нажаль Україна має історію та зрадників. Тих зрадників, які присягали на вірність Адольфу Гітлеру, які приймали участь в масових розстрілах громадян - і поляків і євреїв, а потім служили в окремих частинах ОУН, СС Галичина ... Прізвища їх відомі і сьогодні ці прізвища популяризуються. Ось це є чорна сторінка нашої історії, з якою ми повинні дійсно боротись і щось змінювати. Ми не посібники фашизму, як з нас сьогодні намаються зліпити. Ми нащадки великих переможців. Це дає нам можливість і право бути гордими людьми.
Я вам чесно хочу сказати, те що зараз з нас намаються зробити рабів і облити нас брудом, те що нам намаються прищепити стан утиску - з цим ми повинні боротись.
Що таке бути нащадками великих людей, які перемогли фашизм і визволили світ? Це одна історія українського громадянина та українського народу. І що таке бути посібниками фашистів? Ось те, що частина країни цього не розуміє, дуже погано. Тому свою дитину, свого сина я виховую та навчаю історії переможців і вселяко розповідаю йому, що він нащадок великих людей. Ось така історія.

Кор.: А як Ви можете прокоментувати особисто Ваш конфлікт і Вашої ГО "Патріоти за життя" з Національним Корпусом та з їх лідером Андрієм Білецьким?

Ілля Кива: Я вибачаюсь, я вам щиро хочу сказати .. як Ви сказали, кого?

Кор.: Андрій Білецький, лідер Нацкорусу. Як Ви можете прокоментувати ситуацію?

Ілля Кива: Ви знаєте, насправді в нас немає конфлікту. У нас немає конфлікту. Ми, насправді, громадська організація, яка стоїть на основах законності, порядку, державності, конституції. Ми завжди будемо боротися та відстоювати незалежність нашої країни. А те, що окремі маргінальні та терористичні організації намагаються всього навсього через провокації привернути до себе увагу, то це зовсім інша історія. У нас немає ні з ким конфлікту, ми мирні громадяни, а з тими всіма бандитами і злочинцями, які сьогодні мають можливість безнаказано скоювати злочини, дискредитувати провокувати і знаходитись в країні - ними повинна займатись правоохоронна система. Ніякого конфлікту у нас, я не памятаю, як Ви сказали? Андрій Білецький? Нажаль, не знайомий і не було на слуху. Я не розумію хто це. Я пам'ятаю були окремі розмови і окремі якісь звинувачення в нашу адресу, але повірте мені: "Собаки лають - караван іде". Це означає, що перемога буде за нами бо на нашому боці правда та закон.

Кор.: Дякую

 Також повідомляли про Марш до Дня Захисника України. Пряма трансляція

Нагадаємо, у Росії заборонили організацію правих націоналістів, яка виступає проти війни з Україною і правління Путіна. Учасники «Нації і Свободи» здійснювали екстремістську діяльність.

Читайте також:Два роки без Каті Гандзюк: замовники досі не покарані. Пряма трансляція