Україна
11 листопада 2020
Протест рестораторів біля КабМіну. Пряма трансляція
Кореспондент Єдності знаходиться на місці подій та проводить пряму трансляцію.
news-image

Ресторатори та представники інших сфер бізнесу прийшли під Кабмін, де сьогодні повинні розглянути введення карантину вихідного дня

Як повідомляє наш кореспондент, протестуючі збиралися на Арсенальній, і по Грушевського йшли до будівлі Кабінету Міністрів.

Кореспондент Єдності знаходиться на місці подій та проводить пряму трансляцію.

Сьогодні Кабмін має розглянути питання введення карантину вихідного дня. 

Акція багаточисельна. Аналогічні мітинги проходяться в більш ніж в 20 великих містах України. Люди тримають плакати з написами: «Ресторанний бізнес помирає», «Контроль правил безпеки, а не ампутація бізнесу», «Нас мільйон! Дайте працювати».

Люди бояться залишитись без роботи. Більшість присутніх працюють в сфері ресторанного бізнесу. Люди хочуть працювати, їм потрібно кормити свої сім'ї.

На плакатах протестувальники написали різні гасла та попередження владі. Також включили гучну музику, щоб привернути увагу політиків. 

Працівники кажуть, що якщо влада таки введе карантин, то їм мають компенсувати заробітну плату за дні вимушеного простою.

Активісти принесли дуже багато плакатів. Людей стає все більше на акції.

"Маю право працювати!" - скандують працівники. 

Пролунав Гімн україни. Зараз виступають представники кінотетрів. Активісти кажуть, що якраз на вихідні в них найбільше відвідувачів. Тому втрати будуть суттєві.

Вони запевняють, що відвідувати ресторани - набагато безпечніше поїздок в метро, а коронавірус не стає заразним від часу доби або дня тижня.

Активісти прийшли з плакатами "COVID-19 не залежить від часу доби", "Контроль правил безпеки, а не ампутація бізнесу!", "Ми безпечніше, ніж метро!" і так далі. Нагадаємо, працівники проти запровадження карантину вихідного дня та вимагають скасувати часові обмеження на роботу закладів харчування. Люди б'ють в тарілки і тримають банери із закликом не вводити карантин. Зараз під Кабміном проходить концерт артистів, який організували учасники мітингу.

Радимо почитати: Євген Істребін: «Як можна ввести заборону на планові госпіталізації, але при цьому всі кабаки, клуби, дискотеки продовжують «тусити» ».

10 611 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19 зафіксовано сьогодні в Україні

 

Читайте також:«Локдаун» назвали словом року за версією словника Collins. Його використовували на 6000% частіше, ніж торік