Події
17 листопада 2020
Повстання ФОПів біля Верховної Ради. Заблоковано рух центром міста. Пряма трансляція
Кореспондент Єдності перебуває на місці події та проводить пряму трансляцію.
news-image

Сьогодні біля Верховної Ради відбувається повстання ФОПів. Заблоковано рух центром міста. Дорогу заблокували протестувальники.

Кореспондент Єдності перебуває на місці події та проводить пряму трансляцію.

Біля Верховної Ради стоїть два кордони  Нацгвардії. Протести не вщухають. Таке враження, що вулицю перекрили не протестувальники, а Нацгвардія, так багато правоохоронців.

Підприємці виступають проти закриття малого бізнесу під час карантину та проти введення касових апаратів.

Поліція влаштувала кордон для проходу депутатів. 

Біля кожного входу до ВР стоять підприємці для того, щоб запитати обранців як ті збираються сьогодні голосувати. 

Дуже гучно сьогодні тут.

Під Радою на мітингу трапилися зіткнення з поліцією

Протестувальники не давали народним депутатам пройти в будівлю парламенту. В результаті Нацгвардія та Нацполіція робили коридор для нардепів, щоб політики могли пройти

Нагадаємо: підприємці та активісти виступають проти законопроєкту, який вводить обов'язкове використання касових апаратів для фізосіб-підприємців

Також учасники акції вимагають не вводити карантинні обмеження для малого і мікробізнесу, а також прийняти законопроєкти, спрямовані на захист спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності

На плакатах написано номера 3853 3993 - це номера законопроєктів за які має проголосувати Верховна Рада на вимогу підприємців. 

 Протестуючі хочуть пропускати кожного нардепа лише після того як той присягне, що проголосує за закон про скасування обов'язкових касових апаратів з нового року.

Вулиця Шовковична теж перекрита. Комітети ВР теж охороняє поліція.

Вчора людей було набагато менше на протесті, сьогодні ж бачимо дуже багато протестувальників. Багато людей приїхали з різних регіонів країни. 

Як відомо, сьогодні, 17 листопада, відбувається засідання Верховної Ради, де депутати планують заслухати інформацію Кабінету Міністрів про заходи протидії поширенню коронавірусної хвороби COVID-19. Питання розглядатимуть першим.

Крім того, депутати планують з’ясувати в Кабміну причини запровадження карантину вихідного дня й обмежувальних заходів, передбачених урядовою постановою від 11 листопада.

На розгляд також планують винести проєкт постанови, в якому Кабінетові Міністрів пропонують скасувати рішення про запровадження карантину вихідного дня «з метою подолання негативних тенденцій в економічній сфері».

Зі сцени кажуть що сьогодні остання битва ФОПів. 

Депутати дістались до Верховної Ради, вони працюють. 

Вчора ФОП ів на погоджувальній раді підтримала Тимошенко. Зараз вона також виступає в Раді на захист підприємців, також чуємо виступ Порошенка. На вулиці траслюється засідання ВР і підприємці можуть чути все, що там відбувається. Зі сцени закликають нагадати про протест і всі присутні зараз гучно скандують.

До підприємців вийшов Петро Порошенко. Йому надали слово зі сцени. Він повідомив про ініціативу відставки Гетьманцева партією Європейська Солідарність.

Приїхали підприємці - представники з Кривого Рогу, батьківщини президента, зі своїми плакатами. 

Люди не розходяться. 

Зі сцени закликали людей йти до всіх входів до Верховної Ради і блокувати їх. 

Люди скандують "Гетьманцева геть" і "Ганьба".

Учасники акції кажуть, що влаштували другий Майдан під Верховною Радою. Зі сцени закликають блокувати входи до ВР, зупиняти депутатів і домовлятися, щоб ті проголосували за законопроєкти ФОПів. 

Тепер люди кличуть Гетьманцева скандуючи "Виходь".

Дуже холодно сьогодні в Києві, люди зігріваються чаєм та кавою. Вулиці Шовковична та Грушевського надалі заблоковані. 

Нагадаємо, 16 листопада у Києві проходить акція ФОПів біля Верховної Ради України. Акція оголошена безстроковою. Також буде цілодобова варта.

Раніше в Києві відбувався масштабний протест ФОПів біля Верховної Ради. #SaveФОП відстоює своє право на працю!
ФОП їдуть із цілої України! Цього разу їх дуже багато!

Читайте також:Підприємці вимагають право на працю. Перекрито урядовий квартал. Пряма трансляція