Політика
17 листопада 2020
Закон про ґендерні квоти пройшов перевірку місцевими виборами – правозахисники
Жінки-політики будуть більш широко представлені у місцевих радах – подекуди представництво жінок зросло більш ніж утричі.
news-image

Жінки-політики після виборів 25 жовтня будуть більш широко представлені у місцевих радах – подекуди представництво жінок зросло більш ніж утричі, пише Дзеркало тижня.

Найбільш суттєве зростанні помітно в Івано-Франківську, Черкасах та Ужгороді, де у міськрадах попереднього скликання кількість депутатів-жінок була нижчою за 10%, а зараз сягає понад 20%. Наприклад, в Ужгородській міськраді було лише дев’ять жінок і 20 чоловіків.

 

Зростання у два та більше разів також зафіксоване у:

  • Вінниці (було 16,7%, стало – 33,3%);
  • Житомирі (було 19%, стало – 40,5%;
  • Києві (було 19,2%, стало – 31,7%);
  • Полтаві (було 14,3%, стало – 31%);
  • Тернополі (було 19%, стало – 33,3%).

Незначне зростання представництва жінок буде у міських радах Дніпра (+6,3%), Львова (+0,2%), Одеси (+ 4,7%) та Херсона (+ 3,3%).

Місцеві вибори 2020 року пройшли в умовах епідемії коронавірусу, нової виборчої системи, децентралізації і президентського опитування. Вибори відбулися, проте швидкий аналіз практики застосування основних нововведень виборчого законодавства має стати базою для вдосконалення Виборчого кодексу і суміжних законів. 

Як ми писали, нардеп від «ЄС» Вікторія Сюмар емоційно відреагувала на виступ Зеленського. Також вона назвала президента "цинічним".

Також ми повідомляли, що нардеп Гео Лерос записав відео,у якому розповів, як люди столичного "смотрящого" Дениса Комарницького купують голоси киян по 300 грн.

Радимо почитати ексклюзивне інтерв'ю з Андрієм Білецьким.