Суспільство
20 листопада 2020
Олексій Давиденко: «Не почнемо хоча б у чомусь жити за правилами і хоч мінімально платити податки - так і залишимося в цьому лайні»
Бізнесмен зазначає, що українці хочуть квітучу Україну і не брати гроші у МВФ, але не хочуть навіть мінімально платити податки. Тому і залишаються у лайні.
news-image

Бізнессмен та екс-депутат Олексій Давиденко на своїй сторінці у фейсбук поділився ситуаціями з життя, які ще раз підтверджують той факт, що є різниця в тому, щоб  мінімізувати або не платити податки.

Я виріс з мікро бізнесу і знаю, що таке мінімізація.

Знаю як купувати фіктивні приходи.

Знаю як дробити і занижувати оборот.

Знаю як переводити через ФОП.

Знаю як платити ЗП в конверті.

Знаю як робити морду цеглою і кричати про утиски прав підприємців, а самому працюючи на мільйонному ФОП з 200 гривень єдиного податку обертати в 10 разів більше.

Тому.

Дозвольте мені вам дещо сказати.

Ми хочемо квітучу Україну Ми хочемо високі зарплати у лікарів. Ми хочемо не брати гроші у МВФ. Але ми не хочемо навіть мінімально платити податки. Ввозити імпорт в білу - ой бля. Платити чесно податки по касі - ой бля. Реєструвати найманих працівників - ой бля. І коронавірус тут ні при чому", - стверджує бізнесмен.


Олексій Давиденко запитує, яка проблема поставити касовий апарат і чесно бити касу?
І пояснює, що немає проблем, якщо тільки ви не обманюєте державу.

Я скажу як є. Одні тягнуть контрабанду через кордон і платять хабарі замість податків.

Другі цю контрабанду без каси і чеків валом продають на точках і при необхідності завтра показати прихід по фіскальній касі - усрутся.

Треті усвідомлюють, що постав у них з 01.01.2020 фіскальну касу їх річний оборот останніх років - це буде один місяць їх роботи. І вже з другого кварталу вони перейдуть на іншу групу.

Свіжий приклад. Сьогодні, я заїхав до невеличкого магазину освітлення: - Ось цей світильник я хочу купити. - Цього зараз немає в наявності. Це Польща. Треба чекати. - Скільки чекати? - Ох. Ну раніше була одна тиждень від передоплати, а тепер навіть не знаю. Уже другий тиждень буси стоять не можуть кордон проїхати. - А це що контрабас? - А що за ціною не видно? Такий з податками буде в півтора рази дорожче.

Минулого тижня аналогічний текст мені видала моя знайома, яка обурюючись убогістю в Україні, а сама системно через Чернівці тягне контрабанду турецької постільної білизни для продажу на ринках.

А мій друг валяється зараз в інфекційному відділенні лікарні пише обурені пости, що в країні немає безкоштовної медицини. Але сам возить корейську косметику в свої магазинчики дроблячи інвойси на десятки посилок до 100 євро.

Давайте так. Якщо ви чесно завозите товар, маєте легальний білий прихід і раніше били по касі оборот чесно - то ваша група, ваші податки і ваш оборот співпадуть", - пише бізнесмен.


Олексій наголошує, що є різниця.
Мінімізувати або тупо не платити.

Так, кожна влада у нас г...но. Але справа в тому, що і ми всі в більшості своїй таке ж сумне г...но. Запам'ятайте. Не почнемо хоча б у чомусь жити за правилами і хоч мінімально платити податки - так і залишимося в цьому лайні", - підсумовує Олексій Давиденко.

Раніше писали про те, як ФОПи штурмували Раду. Пряма трансляція.

Також повідомляли, що офіційне безробіття в Україні перевищило рівень минулого року на 77%.

Читайте також:Іноземні інвестори найбільше не довіряють судам в Україні, раніше головною проблемою називали корупцію — опитування