Iнтерв’ю
25 листопада 2020
Сімейні цінності, Зеленський як головнокомандувач, рейтинг «Слуги Народу» | Святослав Юраш
Повне ексклюзивне інтерв'ю дивіться на youtube каналі Єдності.
news-image

На youtube каналі Єдність вийшло ексклюзивне інтерв'ю з Святославом Юрашем, наймолодшим народним депутатом в історії України, у форматі програми "Ти/Ви" з Сергієм Савінцевим.

Нардеп пояснив, чому виступає з критикою закону про державну мову, чому Зеленський кращий головнокомандувач за Порошенка та як за кілька років йому вдалось кардинально змінити свої погляди на життя і сімейні цінності. Довелось трохи посперечатись з ведучим, але до бійки справа не дійшла. 

Святослав Юраш народився 16 лютого 1996 року у Львові. Після закінчення середньої школи у Львові у 2013 році, Святослав вступив до Варшавського університету на факультет міжнародних відносин. Провчившись певний час у Польщі Юраш вирішив продовжити навчання в Індії, та вступив до Калькуттського університету на аналогічний факультет. Перервав навчання у зв'язку з початком подій на Євромайдані.

Повернувся в Україну у 2014 році та заснував прес-центр Євромайдану, завдяки якому голоси з барикад зазвучали на семи мовах на різних медіаплатформах. За участь у подіях Революції Гідності отримав орден «За заслуги» III ступеня з рук Петра Порошенка.

Перші 6 місяців російсько-української війни працював з Fox News на окупованій частині Донбасу. Після повернення з війни співпрацював із міжнародними організаціями, державними, громадськими, медійними та бізнесовими структурами.

Згодом Юраш обіймав посаду заступника директора Світового Конґресу Українців у Києві. З 2015 року є секретарем Громадської Ради при Парламентському комітеті у закордонних справах.

У 2019 році Юраш був обраний Народним депутатом за партійним списком від партії «Слуга народу» і став наймолодшим в скликанні Народним депутатом України. Голова Постійної делегації у Парламентській асамблеї ГУАМ.

Юраш також є керівником групи з міжпарламентських зв'язків з Ірландією, керівник групи з міжпарламентських зв'язків з Федеративною Республікою Бразилія, керівник групи з міжпарламентських зв'язків з Республікою Індія, керівник групи з міжпарламентських зв'язків з Федеративною Демократичною Республікою Ефіопія. Член партії «Слуга народу».

Святослав Юраш розповів Сергію Савінцеву як воно бути наймолодшим депутатом у Верховній Раді за всю її історію. 

Відповідально. Показати, що люди моєї вікової категорії мають що пропонувати до дискусії в перших колах нашої держави, запропонувати ідеї, проекти, починання. Це відповідальність перш за все

Також Савінцев запитав чи присутня дідівщина в слузі народу? 

В нас Рада молода насправді. Це вельми вигідна позиція. Є багато людей в парламенті які бачать мою позицію вікову і хочуть порадою підійти чи з настановами. Їх вельми цікаво слухати", - зазначив Юраш.

Сергій Савінцев поцікавився наскільки зараз фракція "Сгуга народу" є контрольованою, навіть в питаннях голосування, тому що дуже часто видно що вже не вистачає голосів навіть за президентські законопроєкти. 

Там так не є насправді в сенсі не вистачає голосів. Суть не в тому. Ми сидимо зараз всередині пандемії коронавірусу, яка не тільки людей на вулиці зачіпає і в нас багато нардепів хворіють і кожного дня ми дізнаємось ще про колегу який мав коронавірус і воно випадає з процесу в численних кількостях людей, які могли б голосувати також. Тому це перше. Друге. Якщо ми говоримо про фундаційні закони та рішення, в нас єдність відновлюється. Наші всі колеги і я також розуміють дуже добре, що цей момент політичний він не з неба зявився. Він зявився коли Зеленський прийняв рішення йти в політику. Єдність відновлюється кожного разу", - наголосив нардеп.

Також Юраш згадав бійку з Барною та розповів свої емоції під час цієї події. Барна не вибачився перед нардепом, але Юраш в суд не подавав і ця історія для нього вичерпана. 

Савінцев також запитав: "Правильно я розумію, Вам в принципі Порошенко як головнокомандувач вдавався некомпетентним?"

Я не є стратегом воєнним. Я просто можу казати, що для мене було. Фактаж насправді... Ілловайськ відбувається - парад йде, в Києві топова техніка, якої нема там, на війні. Це показує погано дії того часу. І діяльність головнокомандувача перш за все...В Зеленського ніколи не був посил, що він буде брати війська і йти до Москви. Посил був, що ми будемо будувати в Україні мир...", - відповів Юраш.

 0:00 - intro

1:25 – як це бути наймолодшим нардепом в історії України

3:59 – чи повинні народні депутати вміти писати законопроєкти

10:15 – про розпуск Конституційного суду

13:22 – бійка з Барною

17:48 – хто кращий головнокомандувач: Порошенко чи Зеленський

21:27 – про результати місцевих виборів

24:40 – про падіння підтримки "Слуги Народу"

26:50 – чому виступає з критикою закону "Про державну мову"

33:56 – про легалізацію медичного канабісу

36:20 – депутатське об'єднання "Цінність. Гідність. Родина"

40:04 – про загрози українській сім'ї та одностатеві партнерства

47:08 – про дитину та відпочинок від політики

48:37 – рубрика "Голос фейсбуку" – запитання від підписників

53:45 – чому кардинально змінив свої погляди на життя

57:35 – українська національна ідея Юраша

Детально про це та багато іншого цікавого ви дізнаєтеся з ексклюзивного інтерв'ю в програмі "Ти/Ви" Сергія Савінцева із Святославом Юрашем.

Також радимо почитати і переглянути: «Довести це до кінця може тільки громадянська війна» Семен Семенченко

Раніше повідомляли, що Гудименко бажає Зеленському високої темпепатури.

Читайте також:Чи працює Епіцентр та Велюр: перевірка карантину вихідного дня (відео)