Суспільство
2 грудня 2020
Киянин із сусідами організував захід в рамках боротьби за дотриманням ПДР і пожежної безпеки
Метою навчань було імітувати прибуття на пожежу бойового розрахунку ДСНС та вивчення можливості під'їхати до кожного боку кожного будинку.
news-image

Громадський діяч Геннадій Левітас разом із своїми сусідами у Києві провели захід в рамках боротьби за дотриманням правил дорожнього руху і пожежної безпеки. Про це киянин повідомив у Фейсбук. Відео заходу - дивіться тут.

З  найкращими сусідами з Паркових озер провели чудовий захід, в рамках нашої боротьби за дотримання правил дорожнього руху і пожежної безпеки!На запрошення Асоціація ОСББ "Паркові Озера" та небайдужих сусідів було проведено пожежні навчання силами: Дніпровське РУ ГУ ДСНС України у м. Києві з надзвичайних ситуацій із залученням пожежного автомобіля АЦ-4,5-60 з бойовим розрахунком, Управління Патрульної Поліції у м. Києві Зупини_Лося Park Lakes Defense Forces Було залучено НАЙМЕНШИЙ пожежний автомобіль, який залучають у пожежній частині нашого району на виклики до багатоповерхівок. І навіть цей найменший автомобіль не всюди зміг проїхати. Якщо говорити про іншу техніку, яка прибуває на виклики, то вона і ширша мінімум на 50 см. і має довшу базу, з всіма наслідками з подолання поворотів у запаркованому ЖК", - пише Геннадій.

Як розповів активіст, метою навчань було імітувати прибуття на пожежу бойового розрахунку ДСНС та вивчення можливості під'їхати до кожного боку кожного будинку. 

Також притянгути до відповідальності тих автовласників, які своїми діями унеможливлюють доїзд аварійно-рятувальної техніки. З цією метою прибули два екіпажі Патрульної поліції. Висновки такі. Цієї ночі ситуація із запаркованістю, на диво, була відносно нормальна.

Як виявилося, до більшості будинків вдалося під'їхати без проблем. 

У відеоролику є мапа з доступністю доїзду цього разу. Найшвидший вихід з будинку водія, який заважав проїзду, після того як йому зателефонували - не меньше 5 хвилин. Всередньому 12-15 хвилин. 1 кімната вигорає за 1 хвилину. Робіть висновки. Поліція винесла мінімум - 5 постанов з штрафами 510 гривень. Решті не встигали, бо вони швидко роз'їжджалися Також мала місце неадекватна реакція де-яких водіїв і навіть зустрічна заява. Більше у ролику. Це лише початок. Нам сподобалось. Сподіваємось, це хоч якось вплине на людей, які заради свого особистого комфорту наражають на смертельну небезпеку наші родини. Ну і родзинкою стало авто, в якому замість номеру телефона власника під склом був клаптик паперу з написом "ИЗВИНИТИ". Такі навчання тепер будуть відбуватись в нашому ЖК систематично. А як у вас справи з ПДД і пожежною безпекою?

Нагадаємо, забрати автомобіль на штрафмайданчик правоохоронці можуть лише в одному випадку - якщо машина суттєво заважає руху по ділянці дороги, на якій знаходиться. В інших випадках евакуація авто буде вважатися незаконною.

А ось патрульна поліція і далі розповідає про антирекорди водіїв Києва. 13 червня одна машина аж 12 разів порушила правила дорожнього руху.

Також стало відомо, що у Міністерстві внутрішніх справ запустили мобільний додаток, який дозволяє перевірити наявність штрафів за порушення правил дорожнього руху. Про це повідомила прес-служба відомства на Facebook-сторінці МВС.

Читайте також:Електрошокери замість зброї та кийків - Кабмін погодив законопроєкт