Iнтерв’ю
10 грудня 2020
Дмитро Корчинський: «Видача бійців кавказького спротиву, які воюють за Україну на Донбасі повинні припинитися»
Дмитро Корчинський розповів, що знову відбуваються обшуки у північних кавказців, які мають відношення до батальйону Шейха Мансура.
news-image

Під час протесту націоналістів під ГПУ кореспондент Єдності поспілкувався із Дмитром Корчинським, українським політиком, письменником, громадським діячем.

Кор.: Скажіть будь ласка, чому саме під Офісом генерального прокурора збираєтеся сьогодні і які вимоги до Ірини Венедіктової?

Дмитро Корчинський: По-перше, це традиційно, у нас тут була остання акція після видачі Тумгоєва, це було два чи три роки тому, достатньо бадьоро, і тоді це спрацювало. Деякий час не видавали бійців кавказького спротиву, які воюють за Україну на Донбасі з москалями. Зараз знову видають, і, поза сумнівом, навіть якщо це ініціатива СБУ, все одно це повинно санкціонуватися Генеральною прокуратурою. Саме тому до прокуратури ми і прийшли, в першу чергу треба зробити незручність прокуратурі. Тим паче, що багато чиновників прокуратури ще, можливо, мають переляк з минулого разу.

Кор.: Вимоги до Ірини Венедіктової сьогодні у Вас є?

Дмитро Корчинський: До неї вимоги - щоб більше таких видач не було, це перше, а друге - щоб були покарані ці люди, які причетні до видачі Руслана Акієва, та інших. От сьогодні вночі були обшуки, знову ж таки, у північних кавказців, які мають відношення до батальйону Шейха Мансура, це батальйон, який уже 6 років воює на Донбасі за Україну. До цих обшуків, так чи інакше, має відношення і прокуратура.

Кор.: Дякую Вам за коментар.