Суспільство
10 грудня 2020
Кількість хворих у COVID-лікарнях збільшилася на 25% у листопаді
У листопаді госпіталізовані 63 958 пацієнтів. Ще понад 8,5 тис. продовжили розпочате у жовтні лікування.
news-image
У листопаді кількість госпіталізацій в COVID-лікарні зросла на 25% у порівнянні з жовтнем. Про це у Фейсбуці повідомляє Національна служба здоров'я.
 
"Кількість пацієнтів, госпіталізованих з COVID-19, у листопаді зросла на 25%, у порівнянні з жовтнем. Так, у листопаді госпіталізовані 63 958 пацієнтів. Ще понад 8,5 тис. продовжили розпочате у жовтні лікування", - йдеться у повідомленні.

Також у листопаді, у порівнянні з жовтнем, на 44% зросла кількість пацієнтів, які були підключені до джерел кисню. Їх загальна кількість становила майже 46 тисяч, або 63% від усіх пролікованих пацієнтів у листопаді.

В 1,3 раза збільшилася кількість пацієнтів, які перебували у відділенні інтенсивної терапії - з 9,5 тисячі до майже 13 тисяч госпіталізованих; в 1,3 раза - кількість пацієнтів, які були підключені до апарату ШВЛ - з понад 4 тисяч до понад 5,6 тисячі госпіталізованих.

Найбільше пацієнтів з коронавірусом у листопаді госпіталізували у Києві - 6 321, а також в Одеській - 3 822, Харківській - 3 749 та Дніпропетровській - 3 719 - областях.

Частка госпіталізованих пацієнтів, які потребували допомоги в умовах інтенсивної терапії, залишається на рівні 18%. Загалом протягом квітня-листопада до медзакладів госпіталізували майже 193 тис. пацієнтів з коронавірусом, з яких близько 18% лікувалися в умовах інтенсивної терапії.

Загалом у листопаді рівень захворюваності на COVID-19 продовжував зростати. Так, протягом листопада виявили 349 тис. нових випадків захворювання. Це майже стільки ж випадків, скільки виявили за весь час пандемії: станом на 1 листопада загальна кількість виявлених випадків становила 395 тис. На сьогодні договір з НСЗУ на стаціонарне лікування пацієнтів з COVID-19 має 470 медзакладів.

Нагадаємо, системний аналітик Євген Істребін писав:«Як можна ввести заборону на планові госпіталізації, але при цьому всі кабаки, клуби, дискотеки продовжують «тусити». Експерт переконаний, що на фоні збільшення навантаження на медсистему вся ця "задумка" із карантином вихідного дня до одного місця.

Також раніше ми писали, що для тих, хто до цих пір в "танку" і не вірить в статистику по захворюваності на Covid, політтехнолог Олександр Кондратенко розповів у Фейсбук, яка насправді ситуація із госпіталізацією та лікуванням коронавірусу у столичних лікарнях на прикладі своєї мами.

До речі, щодо масок у час коронавірусної пандемії стався серйозний перегляд позиції медичної науки. Про це пише лікар, педіатр Євген Комаровський.

Читайте також:Мар’яна Олеськів: «Під час локдауну готелі, санаторії та відкриті локації з обмеженнями, але мають працювати»