Суспільство
11 грудня 2020
Петро Порошенко: «600 млн євро допомоги від ЄС повинні бути витрачені на вакцину від Covid-19»
На всі ці кошти український уряд має закупити вакцину від кращих світових виробників, аби безкоштовно провакцинувати всіх українців.
news-image

Україна отримала фінансову допомогу від Європейського союзу для протидії епідемії Covid-19. Про це пише Петро Порошенко, політик, очільник партії ЄС.

Ми вдячні нашим європейським партнерам, які не полишають Україну у важкий час і чітко демонструють, хто є нашим справжнім союзником. І ми теж працювали для того, аби Україна отримала цей транш без будь-яких умов", - додав Порошенко.

Петро Порошенко наголосив, що ці гроші не має спіткати доля Антиковідного фонду.

Мільярди гривень, які мали рятувати українців і дозволити країні подолати епідемію, закатали в асфальт для піару президента та відкатів для його друзів. 600 млн євро цієї допомоги — це 20 мільярдів гривень. Впевнений, на всі ці кошти український уряд має закупити вакцину від кращих світових виробників, аби безкоштовно провакцинувати всіх українців", - пише політик.

Це ключ до подолання епідемії і безпека для українців. 

Нагадаю, що Велика Британія вже почала вакцинацію, на днях це почне робити Франція, Ізраїль та США. Натомість українці досі не мають жодної відповіді від уряду щодо того, коли будуть підписані контракти з поставки вакцин. Сьогодні це має нарешті стати пріоритетом для уряду. Необхідні кошти вже є. Ми будемо жорстко контролювати уряд, аби їх нарешті витратили за призначенням — для подолання епідемії Ковіду", - резюмував Порошенко.

Нагадаємо, системний аналітик Євген Істребін писав:«Як можна ввести заборону на планові госпіталізації, але при цьому всі кабаки, клуби, дискотеки продовжують «тусити». Експерт переконаний, що на фоні збільшення навантаження на медсистему вся ця "задумка" із карантином вихідного дня до одного місця.

Також раніше ми писали, що для тих, хто до цих пір в "танку" і не вірить в статистику по захворюваності на Covid, політтехнолог Олександр Кондратенко розповів у Фейсбук, яка насправді ситуація із госпіталізацією та лікуванням коронавірусу у столичних лікарнях на прикладі своєї мами.

До речі, щодо масок у час коронавірусної пандемії стався серйозний перегляд позиції медичної науки. Про це пише лікар, педіатр Євген Комаровський.