Світ
5 березня 2015
Студенти 40 російських вузів поскаржилися на затримку виплати стипендій
Перші скарги на затримку стипендій почали надходити на гарячу лінію в кінці січня
news-image

Більш ніж в 40-ка російських вузах, включаючи Московський державний університет та Вищу школу економіки, з початку 2015 року зафіксовані випадки затримки виплат стипендій, розповів уповноважений з прав студентів Артем Хромов.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на Meduza.

Перші скарги на затримку стипендій, повідомив Хромов, почали надходити на його гарячу лінію в кінці січня. Одночасно повідомлення про невиплату грошей з'явилися в соціальних мережах.

В ході перевірки інформації, за словами Хромова, з'ясувалося, що в деяких вузах студенти не отримують стипендію вже два місяці. Затримуються виплати як академічної, так і соціальної стипендій.

У списку неплатників, який підготував Хромов, перераховані понад 40 вузів з усієї країни.

У прес-службі МДУ 4 березня не змогли прокоментувати заяви студентів, повідомивши лише, що у вузі "розбираються з ситуацією". У Вищій школі економіки підтвердили факт невиплати стипендій "по низці факультетів", пов'язавши його з переходом на новий порядок розрахунку, через що сталися технічні затримки. При цьому у ВШЕ повідомили, що бюджетні гроші на академічні та соціальні стипендії вуз поки не отримав.

У Міносвіти, у свою чергу, заявили, що перевіряють повідомлення про затримку виплат стипендій.

"3 березня міністерство направило в підвідомчі вузи лист з вимогою суворого дотримання законодавства та своєчасної організації виплати стипендій у встановлені терміни", - йдеться в поширеній Минобрнауки заяві.