Події
22 грудня 2020
Іран представив остаточний звіт про катастрофу літака МАУ
Звіт був переданий у понеділок через відеоконференцію представникам країн, громадяни яких загинули в результаті авіакатастрофи в Ірані у січні минулого року.
news-image
Організація цивільної авіації Ірану представила остаточний технічний звіт про катастрофу літака авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» рейсу PS752, який був збитий після вильоту з Тегерана 8 січня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Tasnim News Agency.

Зазначається, що звіт був переданий у понеділок через відеоконференцію представникам країн, громадяни яких загинули в результаті авіакатастрофи в Ірані у січні минулого року.

Учасники зустрічі також провели ряд переговорів в онлайн-форматі щодо звіту.

Літак авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» рейсу PS752 з Тегерана до Києва був збитий невдовзі після вильоту з міжнародного аеропорту столиці Ірану вранці 8 січня. Загинули всі 176 людей, які були на борту, – 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Серед загиблих – громадяни семи країн.

Уранці 11 січня, після кількох днів заперечень, в Ірані офіційно визнали, що український пасажирський літак був помилково збитий зенітно-ракетним комплексом протиповітряної оборони.

 

Як ми писали, в Офісі генпрокурора заявили, що Іран замовчує дані про підозрюваних у збитті літака МАУ під Тегераном. Міжнародне право зобов'язує кожну державу надавати якнайповнішу інформацію одне одному в межах кримінального провадження.

Нагадаємо, Іран готовий взяти на себе повноту відповідальності за збиття літака «МАУ» - Єнін. Посол Ірану запевнив у готовності до якнайшвидшого і взаємоприйнятного вирішення питань в ході наступного раунду переговорів.

Раніше стало відомо, що на переговори в Іран щодо збитого літака МАУ поїде потужна українська делегація – МЗС. Вже відбувся перший раунд переговорів з іранською стороною, крім того, здійснюється координація з усіма державами, чиї громадяни загинули внаслідок збиття українського літака.