Світ
24 грудня 2020
Пілот авіакомпанії з Тайваню не знав, що хворий на COVID-19, і заразив одну жінку. Його оштрафували й звільнили
22 грудня у тайванської жінки виявили коронавірус — це вперше з 12 квітня цього року виявили місцевий випадок коронавірусу.
news-image
Тайванська авіакомпанія EVA Air вирішила звільнити пілота з Нової Зеландії, якого вважають відповідальним за перший із квітня випадок зараження коронавірусу на острові. Останні вісім місяців усі хворі на COVID-19 на Тайвані були лише приїжджими.

Про це повідомляє CNA, пише Громадське.

Вважається, що пілот заразився коронавірусом на початку чи в середині грудня, але до того симптомів хвороби в нього не було. Він продовжив працювати, і лише 20 грудня здав позитивний тест на COVID-19. За кілька днів до того під час одного з перельотів він начебто кашляв.

22 грудня у тайванської жінки виявили коронавірус — це вперше з 12 квітня цього року виявили місцевий випадок коронавірусу. Влада виявила 173 контактних людей, яких відправили на самоізоляцію; тести 170 з них дали негативний результат, ще троє людей чекають свої результати.

На тлі нового випадку COVID-19 влада Тайваню вирішила посилити обмеження на різдвяні та новорічні свята. Сам пілот не зміг пригадати, де саме він був, і не розповів, як саме зустрівся з жінкою, що захворіла на COVID-19.

У своїй заяві EVA Air заявила, що дії пілота завдали «серйозної шкоди репутації та іміджу компанії». Зокрема, він не носив маску під час роботи; крім того, двоє його колег заразилися коронавірусу. Тому перевізник вирішив звільнити пілота й оштрафувати його на 300 тисяч тайванських доларів (10,6 тисячі доларів).

Крім того, влада Тайваню тепер розмірковує над посиленням правил карантину для пілотів. Зараз вони повинні самоізольовуватися на три дні після кожного закордонного польоту, тоді як для приїжджих цей термін становить два тижні.

Тайвань бореться з епідемією коронавірусу закриттям кордонів, жорсткими обмеженнями, масовим тестуванням і відстеженням контактів заражених людей. Ця стратегія дала успіх: на 24 мільйони населення COVID-19 хворіли 776 людей, із яких померли лише сім.

Тайвань — регіон у складі Китаю, який проголошує свою незалежність. Тайвань має офіційні дипломатичні відносини з 15 країнами світу, більшість із яких — у Південній Америці. Україна визнає Тайвань частиною Китаю.

Нагадаємо, за словами лікаря Тараса Жиравецького, цей вірус як несподівано з‘явився так і несподівано зникне. Медик радить насолоджуватись тим що ми маємо тут і зараз. Ми насправді маємо дуже багато цінного поруч і тільки такі часи змушують нас оцінити те що ми не помічаємо.

До речі, Борислав Береза писав, що «ми перша країна в світі, яка без вакцинації і без жорсткого карантину перемогла COVID-19». На фоні таких цифр, Борислав Береза очікує, що локдаун з 8 по 24 січня взагалі скасують.

Також раніше ми повідомляли, що для тих, хто до цих пір в "танку" і не вірить в статистику по захворюваності на Covid, політтехнолог Олександр Кондратенко розповів у Фейсбук, яка насправді ситуація із госпіталізацією та лікуванням коронавірусу у столичних лікарнях на прикладі своєї мами.