Україна
24 грудня 2020
Україна уперше в історії виграла медаль у жіночому бобслеї
Усього на двох етапах у Латвії змагалося 4 бобслейні команди - дві з Росії, по одній з України та Словаччини.
news-image

Українська бобслейна команда у складі пілотеси Лідії Гунько та розганяючої Ірини Ліщинської виграла "бронзу" на третьому етапі Кубка Європи сезону 2020/21 у латвійській Сігулді, пише Суспільне.

Усього на двох етапах у Латвії змагалося 4 бобслейні команди - дві з Росії, по одній з України та Словаччини.

Під час першого старту в Сігулді команда Гунько фінішувала на четвертому місці: під час першого спуску українки припустилися грубої помилки, відстали від лідера більш ніж на п'ять секунд. Зрештою, на фініші після двох спроб їх відставання - 7.2 секунди.

А під час другого змагального дня (уже наступний етап) в Сігулді команда Гунько піднялася на подіум! Українки провели чисто обидві свої спроби, тоді як представниці Словаччини помилилися при другому спуску. Відтак, "бронза" в України, від переможниці команда Гунько відстала на 3 секунди.

Нагадаємо, українські шахісти здобули «бронзу» на міжнародному онлайн-чемпіонаті. У матчі за "бронзу" українська команда двічі перемогла збірну Польщі-3 з рахунком 2,5:1,5 і 3:1.

Радимо почитати про наркокультуру у дитячому середовищі, або що співають українські дітлахи. Батьки здебільшого й гадки не мають, про що співають і підтанцьовують їхні дітки.

Як стало відомо, у Канаді створюють онлайн-енциклопедію старовинних українських пісень. Сторінки сайту матимуть вигляд артколажів з інтерактивною мапою різних етнічних регіонів України, зокрема Крим, представлених десятьма пісенними жанрами кожен.