Резонанс
29 грудня 2020
СБУ за рік виявила зловживань у Міноборони та Нацгвардії на 1,1 мільярда
Загалом протягом 2020 року за матеріалами контррозвідки СБУ 28 осіб засуджені за злочини у сфері військово-оборонного потенціалу.
news-image
Упродовж 2020 року контррозвідка Служби безпеки України розпочала 119 кримінальних проваджень у сфері військово-економічного та оборонного потенціалу країни. 

Із них 68 проваджень стосуються порушень порядку міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю.

Про це йдеться у повідомленні пресцентру СБУ.

Зокрема, контррозвідка запобігла протиправному експорту товарів військового призначення вартістю 1,48 млрд грн та викрила факти зловживання службовим становищем у Міноборони, Нацгвардії та низці держпідприємств, які завдали майже 1,1 млрд грн збитків державі.

Завершується робота з передачі МОУ вилученого контррозвідкою контрабандного військового майна на суму близько 1 млрд гривень.

Загалом протягом 2020 року за матеріалами контррозвідки СБУ 28 осіб засуджені за злочини у сфері військово-оборонного потенціалу.

Водночас за порушення законодавства у сфері державного експортного контролю нараховано понад 141 млн грн штрафних санкцій.

Також контррозвідкою не допущено укладання 65 зовнішньоекономічних контрактів, які могли завдати шкоди інтересам держави.

Нагадаємо, у ЗСУ розповіли, коли можуть відмовитися від призову до армії. Це станеться «не за один рік».

Також зазначимо, що Українців закликали долучитись до контролю за якістю харчування військових.

Читайте також:Марина Данилюк-Ярмолаєва: «Цій владі потрібні тупі, некомпетентні і віруючі в рептилоідів і диявола Сороса»