Світ
31 грудня 2020
За теперішніх темпів вакцинації США зможуть зупинити пандемію лише через 10 років — NBC
Наразі програма вакцинації США передбачає до червня вакцинувати близько 80% з 330,7 млн жителів Америки.
news-image

За нинішніх темпів вакцинації, Сполученим Штатам може знадобитися щонайменше 10 років, аби взяти під контроль пандемію коронавірусу та вакцинувати достатню кількість населення, пише Дзеркало тижня з посиланням на NBC news.

Проведений NBC News аналіз чинного темпу програми Адміністрації США із вакцинації свідчить про те, що для того, аби вакцинувати достатню кількість населення Сполученим Штатам може знадобитися близько 10 років. Щоб взяти пандемію коронавірусу під контроль, необхідно виробити колективний імунітет населення проти COVID-19.

Наразі програма вакцинації США передбачає до червня вакцинувати близько 80% з 330,7 млн жителів Америки. Але для досягнення цієї мети, щодня необхідно вакцинувати щонайменше три мільйони людей. При цьому, на даний момент лише близько двох мільйонів жителів США отримали щеплення.

У країнах Європейського Союзу розпочинається масова вакцинація від COVID-19. Аналогічні кампанії цього місяця також стартували у Великій Британії, Канаді, США, Росії та інших країнах. Однак у ВООЗ попереджали, що сама лише вакцинація не зможе зупинити пандемію - у боротьбі з коронавірусом потрібне «підкріплення».

Вперше спалах коронавірусу у китайському місті Ухань був зафіксований 12 грудня. Вчені повідомили, що джерело захворювання знаходився на місцевому ринку морепродуктів. Першими про випадки захворювання за межами Китаю заявили влади Японії, Таїланду та Південної Кореї.

30 січня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила міжнародну надзвичайну ситуацію через коронавірус, а вже 11 березня - пандемію.

До речі, Віктор Ляшко сказав: "Як лікар, мрію, щоб настав той час, коли вже не потрібно буде нікого переконувати на захист вакцинації". Коли мРНК вакцини наберуть масовості, це змінить підхід до щеплень. Буде достатньо лише одного щеплення з генетичним кодом.

Нагадаємо, "якщо поруч людина, у якої над маскою стирчить ніс, яке вам діло до мутацій COVID-19", - Євген Комаровський. Медик впевнений, що мутація вірусу на ефективність вакцинації не вплине.

За словами лікаря Тараса Жиравецького, цей вірус як несподівано з‘явився так і несподівано зникне. Медик радить насолоджуватись тим що ми маємо тут і зараз. Ми насправді маємо дуже багато цінного поруч і тільки такі часи змушують нас оцінити те що ми не помічаємо.

Читайте також:Пілот авіакомпанії з Тайваню не знав, що хворий на COVID-19, і заразив одну жінку. Його оштрафували й звільнили