Події
8 січня 2021
На відомому курорті побили та пограбували українських туристів
Українці сподіваються на підтримку Міністерства закордонних справ України щодо діалогу з танзанійськими колегами для якнайшвидшого розслідування НП.
news-image

На африканському курорті Занзібарі (Танзанія) побили та пограбували українських туристів.

Про подію в Facebook повідомила подруга постраждалих, журналістка Ірина Поліщук. За її словами, подія трапилася 5 січня.

Як розповіли самі жертви нападу, вони прибули з материкової частини Танзанії на Занзібар. Там їм запропонували таксі до готелю, і вони погодились поїхати.

Приблизно через пів години шляху водій раптово звертає вліво й зупиняється. До машини підходять кілька хлопців і починають на підвищених тонах розмовляти. Водій зник. Потім грабіжники проникають у машину, погрожують, б'ють, забирають усе цінне й вимагають пін-код із кредитних карток, погрожуючи розправою. Після трьох годин, проведених із грабіжниками, ми залишилися стояти на трасі без телефонів, ноутбуків, із порожньою кредитною карткою і 100 доларами на ночівлю і зворотний шлях додому", – повідомили українці.

Відзначається, що вони звернулися в поліцію і написали заяву, щоб місцева поліція почала розслідування.

Наразі знайдено машину й водія таксі. Чекаємо якнайшвидшого розв'язання питання, оскільки, крім морального збитку, загальна сума вкраденого майна перевищує 6 тисяч доларів, цінність інформації на ноутбуці й телефонах – ще вища", – зазначено в повідомленні.

Також українці сподіваються на підтримку Міністерства закордонних справ України щодо діалогу з танзанійськими колегами для якнайшвидшого розслідування НП.

На африканському курорті побили та пограбували українських туристів

Зазначимо, що  Єгипет посилив вимоги до сертифікатів із негативним результатом ПЛР. Що змінилося

Також повідомляли, що Іспанія планує пускати туристів без обмежень вже з березня 2021 року
У даний час всі, хто прибуває до Іспанії, повинні представити негативний тест наCovid-19.

Читайте також:Через пандемію у всьому світі попит в туристичній галузі скоротився від 30 до 80% – Ігор Голубаха