Політика
11 січня 2021
Роман Шрайк: «Зеленський-президент з'являється після команди «Камера! Мотор!» і зникає після «Знято!»
Журналіст порівняв два Зеленських: Зеленський-президент-на-відео і Зеленський-насправді.
news-image

Журналіст Роман Шрайк порівняв президента Зеленського з актором з книги Роберта Хайнлайна.

У Роберта Хайнлайна є роман під назвою "Подвійна зірка". У ньому розповідається про талановитого актора, якого наймають тимчасово позображати відомого політика, викраденого конкурентами. Актор спочатку не поділяє його цінності, але так вживається в роль, що навіть виграє вибори. А після смерті оригіналу повністю заміняє його і успішно проводить реформи", - розповідає Шрайк.

Журналіст зазначає, що ця книга не про Володимира Зеленського. Тому що є два Зеленських: Зеленський-президент-на-відео і Зеленський-насправді.

Здавалося б, простіше вжитися в роль президента, образ якого придумав сам. Але немає. Зеленський-президент з'являється після команди "Камера! Мотор!" і зникає після "Знято!"

Тому Зеленський-президент може розповідати про жахи коронавірусу і підтримувати необхідність нового локдауна (це який із забороною продажу шкарпеток і батарейок).

Але світло гасне і Зеленський-насправді відправляється в забитий туристами Буковель, де прекрасно працюють заборонені ресторани і радісні люди без масок масово роблять з ним селфі", - зазначає журналіст.

Шрайк наголошує на тому, що насправді в перекладі назви книги Хайнлайна є формальна неточність. Англійською вона називається "Double Star". У той час як астрономічний термін "подвійна зірка" - це "binary star". Але термін "double star" теж існує і перекладається як "оптично-подвійна зірка".

Різниця в тому, що double star - це коли зірки знаходяться на одній лінії видимості і по суті одна затьмарює іншу (про це і писав Хайнлайн). А binary star - це система з двох гравітаційно пов'язаних зірок, така собі гантеля з невидимою держаком.

І Зеленський зі своїм президентом-персонажем куди більше схожий на конструкцію з двох пов'язаних між собою, але знаходяться на помітній відстані елементів. Один з яких, через майже два роки, так і залишається "понарошку", - підсумовує журналіст.

Раніше повідомляли, що родини депутатів «слуг народу» придбали у минулому році дорогі елітні автомобілі (відео).

Також Гео Лерос розповів про чергові кадрові призначення через «ліфт Єрмаків». Політик у відео озвучив роль братів Єрмаків у призначенні Романа Лещенка.

Читайте також:Зеленський вийшов за межі своїх повноважень під час відсторонення голови суду Олександра Тупицького, - КСУ