Світ
14 січня 2021
Які професії мали найбільший попит у 2020 році: статистика LinkedIn
У 2020 році попит зріс, зокрема, на медичних працівників, експертів з інклюзії, фахівців у галузі освіти та в інших.
news-image

LinkedIn випустив щорічний звіт, у якому назвав 15 професій, що мали найбільший попит у 2020 році, повідомляє Village.

У минулі роки найбільш потрібними були співробітники у сфері технологій, але у 2020 році попит зріс, зокрема, на медичних працівників, експертів з інклюзії, фахівців у галузі освіти та в інших.

 СПІВРОБІТНИКИ ЕЛЕКТРОННОЇ КОМЕРЦІЇ

У 2020 році багато магазинів були вимушені створювати відділи доставки, тому представники роздрібної торгівлі та логістичні компанії найняли тисячі співробітників електронної комерції. Попит на цю посаду виріс на 73% проти 2019 року та зберігається.

Кращі посади: фахівець з виконання замовлень, водій служби доставки. Діапазон заробітної плати – від 42 000 до 56 000 доларів на рік. Доступність віддаленої роботи низька.

 ЕКСПЕРТИ З КРЕДИТІВ Й ІПОТЕКИ

Поєднання історично низьких процентних ставок і позик за програмою захисту зарплати додало кредитним експертам роботи. Кількість найманих працівників на ці посади збільшилася майже на 59%. 

Кращі посади: кредитний координатор, консультант з іпотеки. Середня зарплата – від 43 700 до 60 000 доларів на рік. Доступність віддаленої роботи висока.

 ДОПОМІЖНИЙ МЕДИЧНИЙ ПЕРСОНАЛ

Пандемія коронавірусу викликала раптову й стійку потребу в лікарях і медсестрах. Проте вона також створила попит на людей, які підтримують фахівців у сфері охорони здоров’я. Ці люди допомагають адмініструвати та підтримувати систему охорони здоров’я, вести записи для лікарів тощо. Попит на ці посади збільшився більш як на 34%.

Кращі посади: фахівець з приймання, медичний тренер. Середня зарплата – від 65 300 до 106 000 доларів на рік. Доступність віддаленої роботи низька.

 ФАХІВЦІ З РОЗВИТКУ БІЗНЕСУ ТА ПРОДАЖІВ

Бізнес був змушений швидко адаптуватися до нестабільної економічної ситуації. Деякі робочі місця були втрачені, але були додані інші, які могли б поліпшити чистий прибуток і допомогти бізнесу впоратися з пандемією. Попит на ці посади виріс більш ніж на 45%.

Кращі посади: консультанти з продажу, помічник із продажу, радник зі стратегічних питань. Середня зарплата – від 43 300 до 105 000 доларів на рік. Доступність віддаленої роботи низька.

 ЕКСПЕРТИ З ІНКЛЮЗІЇ

Протести, які спричинила смерть Джорджа Флойда та Бреони Тейлор через дії поліції, змусили організації по всьому світу зважати на системний расизм і відсутність різноманітності на керівних постах. Компанії зверталися до експертів, які допомогли б їм внести нові голоси у свої організації. Попит на ці посади зріс на понад 90%.

Кращі посади: координатор за різноманітністю, помічник з інклюзії, співробітник за різноманітністю. Середня зарплата – від 72 900 до 97 000 доларів на рік. Доступність віддаленої роботи низька.

 ПРОФЕСІОНАЛИ ЦИФРОВОГО МАРКЕТИНГУ

Люди, які залишилися вдома через пандемію, прийшли в соцмережі за розвагами, а компанії прагнули показати свої продукти та послуги. Професіонали цифрового маркетингу спеціалізуються на тому, щоб привернути увагу клієнтів у цифровому світі. Попит на посади цифрового маркетингу зріс майже на 33% проти 2019 року.

Кращі посади: менеджер соціальних мереж, фахівець з пошукової оптимізації. Середня зарплата – від 48 000 до 96 000 доларів на рік. Доступність віддаленої роботи середня.

 МЕДСЕСТРИ

Медсестри є основою системи охорони здоров’я. Попит на них явно зростає в часи пандемії. Проте ці люди потрібні не лише в лікарнях. Різні організації шукають медсестер для роботи в установах тривалого догляду, школах, центрах невідкладної допомоги тощо. Коронавірус не єдина причина попиту на медсестер. Це зумовлено ​​низкою факторів, зокрема старінням населення. Попит на медсестер виріс майже на 30%.

Кращі посади: шкільна медсестра, сертифікований помічник медсестри, менеджер медсестер. Середня зарплата – від 73 000 до 111 000 доларів на рік. Доступність віддаленої роботи низька.

 ФАХІВЦІ В ГАЛУЗІ ОСВІТИ

Крім традиційних учителів початкової та середньої школи, виріс попит на допоміжних працівників і наставників. На ці посади стали брати на 20% більше людей, аніж у період з 2019 по 2020 рік.

Кращі посади: помічник учителя, консультант з утворення. Середня зарплата – від 46 500 до 63 200 на рік. Доступність віддаленої роботи низька.

 ТВОРЦІ ЦИФРОВОГО КОНТЕНТУ

Багато людей звернулися до інтернету в пошуках розваг і зв’язку через пандемією. Стрімінгові та соціальні платформи активізувалися, аби задовольнити користувачів. Попит на творців цифрового контенту від TikTok до YouTube та від блогів до подкастів виріс на 49%.

Кращі посади: подкастер, блогер, ютубер. Середня зарплата – від 46 000 до 62 400 доларів на рік. Доступність віддаленої роботи висока.

 ПЕРСОНАЛЬНІ ТА ПРОФЕСІЙНІ ТРЕНЕРИ

Багато людей звернулися до фахівців, які б могли допомогти їм знайти новий курс для себе або власної справи. На коучингові посади стали наймати більш ніж на 51% більше людей проти 2019 року.

Кращі посади: лайф-коуч, кар’єрний координатор, бізнес-тренер. Середня зарплата – від 44 300 до 50 000 доларів на рік. Доступність віддаленої роботи середня.

 СПЕЦІАЛІЗОВАНІ ІНЖЕНЕРИ

У розпал пандемії більшість ділових і випадкових контактів відбувалася в інтернеті. Технологія, що забезпечує ці розмови, вимагає високоспеціалізованих людей, аби створити та підтримувати її в робочому стані. Попит на інженерні посади виріс майже на 25%.

Кращі посади: розробник ігор, фахівець з розробки програмного забезпечення. Середня зарплата – від 77 500 до 104 000 доларів на рік. Доступність віддаленої роботи висока.

 ФАХІВЦІ ПСИХОЛОГІЧНОЇ ПІДТРИМКИ

Пандемія викликала психічну кризу в багатьох людей. Консультантам, терапевтам та іншим фахівцям в галузі психічного здоров’я треба було ​​допомогти людям, які відчували себе ізольованими або турбувалися про безпеку. Попит на подібні посади виріс майже на 24% проти 2019 року.

Кращі посади: поведінковий терапевт, фахівець з психічного здоров’я, психотерапевт. Середня зарплата – від 41 600 до 65 000 доларів на рік. Доступність віддаленої роботи низька.

 ФАХІВЦІ USER EXPERIENCE

Те, як працює застосунок або вебсайт, має вирішальне значення для його успіху. Попит на працівників, які спеціалізуються на тому, як люди взаємодіють з цими технологіями, виріс. У період з 2019 по 2020 рік набір цих фахівців зріс на 20%.

Кращі посади: фахівець з дизайну UX, консультант з дизайну продукту, дизайнер UI. Середня зарплата – від 80 000 до 103 000 доларів на рік. Доступність віддаленої роботи середня.

 ФАХІВЦІ З ОБРОБКИ ДАНИХ

Великі й маленькі організації потребують експертів, які можуть розбиратися в даних і витягувати з них дійсно корисну інформацію. Пандемія змусила деякі компанії ще більше покладатися на фахівців з обробки даних, оскільки вони орієнтувалися у все більш невизначеному світі. На ці посади наймали майже на 46% більше людей проти 2019 року.

Кращі посади: фахівець з даними, фахівець в галузі обробки даних, аналітик з управління даними. Середня зарплата – від 100 000 до 130 000 доларів на рік. Доступність віддаленої роботи середня.

 ІНЖЕНЕРИ AI

Професія інженера штучного інтелекту процвітала задовго до того, як пандемія вразила економіку. Проте в період з 2019 по 2020 рік у цій сфері почали наймати на 32% більше фахівців.

Кращі посади: інженер машинного навчання, фахівець зі штучного інтелекту, дослідник машинного навчання. Середня зарплата – від 124 000 до 150 000 доларів на рік. Доступність віддаленої роботи низька.

Нагадаємо, попит на українських робітників за кордоном збільшився на 40% – Опендатабот. Найпопулярнішими в ЄС країнами для працевлаштування серед українських робітників залишаються Польща, Німеччина та Чехія.

Раніше Зеленський анонсував заходи для підтримки бізнесу: 8 тисяч для ФОПів і податкові канікули.

Також повідомляли, що у Google придумали, як уникнути вигоряння у співробітників під час пандемії.