Iнтерв’ю
15 січня 2021
Микола Коханівський: «Третій Майдан - це єдиний вихід»
За словами Коханівського, влада, і теперішня, і попередня, якось неосяжно, маніакально хвора на жадібність, їхня мотивація - жадібність, їхнє гасло: після нас - хоч потоп.
news-image

Кореспондент Єдності під час акції тарифного протесту та #SaveФОП поспілкувався із Миколою Коханівським, українським націоналістичним громадсько-політичним діячем, військовиком.

Кор.: Як Ви вважаєте, з якої причини підвищуються тарифи в Україні?

Микола Коханівський: Я вважаю, це відбувається по одній причині - влада, і теперішня, і попередня, якось неосяжно, маніакально хвора на жадібність, їхня мотивація - жадібність, їхнє гасло: після нас - хоч потоп. Тому вони зараз намагаються максимально набрати, обібрати цей нещасний народ, і байдуже їм на все.

Це люди, які не мають ні честі, ні співчуття, ні жалю, у них немає нічого національного, хоча би відчуття, що це ж твої рідні, твоя нація, твій нарід, якому треба дати нормально жити на своїй Богом даній землі. Ці всі якості, притаманні людям, у них відсутні абсолютно. Тому таке відбувається. Звісно, ми не є худоба, ми повинні проти цього протестувати.

Кор.: Що Ви можете порадити тим українцям, які не в змозі оплатити комунальні платіжки?

Микола Коханівський: Розумієте, важко щось радити. Я знаю українця, загалом, українці - законослухняні, та бабуся, отримуючи 2000 чи 2500 грн пенсії, вона все віддасть за тарифи і буде жити якось, один Бог святий знає як. І ця бабуся не буде активно протестувати.

Тобто, задум, що слід всім змовитися і не платити - він не продуктивний. Я знаю, як років 20 люди не оплачують, та зрештою до них приходять, вимикають світло, і вони змушені все оплатити. Тобто, протест має бути такий, майданний, але знову ж таки, люди обурюються, але масово протестувати не виходять.

Тому нам потрібна загальна національна революція, яка би змінила все, вигнала олігархат, покарала суддів, прокурорів, поліцію, СБУ, які так знущаються з народу. Ми маємо збудувати нову країну, без внутрішнього окупанта.

Тобто, для мене, третій Майдан - це єдиний вихід. Я не бачу, як з цією системою боротися, яка охопилася суддями, прокурорами, законами, поліцією, СБУ, їм не указ ніякі ці грантові установи, вони їх перекупляють на раз-два. Тобто, тільки, Майдан. Іншого шляху подолати таке соціальне приниження я не бачу. Це універсальний інструмент, який виробила українська нація у боротьбі з внутрішнім окупантом.

 

Нагадаємо, сьогодні у столиці був протест активістів та підприємців. Люди висловлюють своє обурення через встановлені високі комунальні тарифи. До цієї акції долучилися підприємці, які також незгодні із підвищенням комунальних платежів в Україні у час пандемії коронавірусу.

До речі, політик Олексій Давиденко висловив думку, «чим завинили всі інші бізнеси, які не можуть працювати у локдаун?». Політик впевнений, що потрібно або закрити всіх, або не виносити всім в черговий раз мозок.

Нагадаємо, раніше ми проводили пряму трансляцію протесту ФОПів. #SaveФОП протестують проти локдауну. Підприємці кілька днів займали місце на Майдані та влаштували безстрокову акцію протесту. Люди приїхали з усієї України.