Події
25 січня 2021
Зірки українського шоу-бізнесу протестують під ВР. Мітинг-концерт. Пряма трансляція
Кореспондент Єдності проводить пряму трансляцію цієї події.
news-image

Сьогодні під Верховною Радою протестують зірки українського шоу-бізнесу. Відбуватиметься мітинг-концерт.

Кореспондент Єдності проводить пряму трансляцію цієї події.

Як обіцяли раніше організатори акції, гурти Друга Ріка, Грін Грей, ТНМК, Антитіла, GO-A, Luiku, Нумер 482, ЛАМА, ЕКА, MOZGI, та інші вийшли під Раду, щоб закликати всіх підтримати "безстрокову акцію протесту за справедливі винагороди для авторів, які грабуються десятками років".

Будуть пісні, буде музика, буде акція протесту", - кажуть організатори акції.

Виступаючі заявляють, що держава повинна створити на законодавчому рівні можливість авторам збирати, контролювати кошти та отримувати їх за використання авторських прав. Цифрові можливості дозволяють робити це за допомогою електонних кабінетів авторів.

Поки людей небагато. Початок акції анонсовано на 12-30, люди ще підходять. Дуже багато журналістів зібралось на сьогоднішній події. 

Велику сцену вже встановлено. На ній розміщено банер "За права авторів, за чесне роялті".

Лідер гурту "ВУЗВ" побажав Володимиру Зеленському в його день нарордження бути сміливіше. Артист зазначив, що тільки за президентства Зеленського вони почали достукуватись до керівництва країни, до міністрів. 

  Також присутні на мітингу лідери українських гуртів "Антитіла" та "Друга Ріка" Тарас Тополя та Валерій Харчишин. 

Ми зверталися вже до всіх: до міністрів, Прем’єра, навіть до Президента! За нами – правда та закон, підтримка міжнародної авторської спільноти! Все, що ми хочемо, щоб і в Україні, нарешті, запрацювала чесна система збору, розподілу та виплати роялті, як це робиться в усьому світі, все, що для цього потрібно – це визнання єдиною можливою акредитованою ОКУ в цій сфері – ГО УААСП, яка є репрезентативною і відповідною до усіх вимог закону» - заявляє лідер гурту «Друга Ріка» та генеральний директор ГО УААСП - Валерій Харчишин.

Наголошую, наші вимоги - незмінні. Ми, ГО УААСП та міжнародне товариство CISAC - не визнаємо акредитацію, яка проведена з порушеннями, що на наш погляд, мають ознаки кримінального злочину. Ми - за об’єднання з авторами та правовласниками НА РІВНИХ, але не «договорняками», а використовуючи міжнародний досвід, залучивши до консультацій та нагляду представників світових організацій WIPO, CISAC та IFPI", - повідомив в своєму фейсбук Олег Харчишин.

Це дуже важливо, бо від цього залежить наше з вами завтра, по всіх фронтах підтримайте українське!", - закликає Олег Фагот.

Організатори акції ще раз підкреслюють, що питання захисту авторських прав в Україні як ніколи актуальне сьогодні. Багато років права авторів порушувались через незаконні дії чиновників та шахрайські організації, а роялті так і не доходили до своїх авторів.

Наш кореспондент поспілкувався з одним із організаторів. За його словами, концерт-протест розпочнеться приблизно о 17:00.

Також сьогодні у Києві біля Верховної Ради України проходить акція підтримки легалізації медичної марихуани.

Раніше у Києві відбувся тарифний протест та акція #SaveФОП. Люди висловлюють своє обурення через встановлені високі комунальні тарифи.

Читайте також:На Кіровоградщині гірники уранових шахт перекрили траси