Суспільство
26 січня 2021
Професорка київського вишу вихваляється антиукраїнськими висловлюваннями та дружбою з прихильниками ДНР (відео)
Студентка написала заяву про відрахуваня, тому що не бажає навчатися у вузі, де працюють такі викладачі.
news-image

Викладачка Національного педагогічного університету України імені Михайла Драгоманова, професор Євгенія Більченко жорстко висловилася проти закону про українську мову і записала звернення до президента України Володимиру Зеленському, в якому поскаржилася на цькування і загрози в мережі, пише видання Апостроф.

У відповідь студентка цього вузу написала заяву з проханням відрахувати її за власним бажанням, тому що вона не бажає навчається у вузі, де Більченко викладає культурологію.

Відповідний пост на Facebook першокурсниця магістратури Марія Прошковський опублікувала в понеділок, 25 січня.

"Прошу керівництво університету відрахувати мене за власним бажанням у зв'язку з відсутністю реакції на події останніх днів, пов'язані з публічними висловлюваннями професора культурології Євгенії Більченко", - написала студентка.

За її словами, професор Більченко не поважає країну в якій живе і працює, мову цієї країни, вважає війну Росії проти України громадянською, а демократично обрану владу - неонацистських режимом.

"Вона публічно заявляє про дружбу з Захаром Прилепіним, виступає на телеканалах ДНР, Клименко і російському телебаченні, де розповідає про те, як її тут пригнічують. Прямо в фейсбук заявляє також про те, що вона разом з керівництвом університету "підтирається скаргами", які на неї надходять. І питання тут не тільки в її особистій позиції, а ще й в тому, що вона досить м'яко, але системно промиває мізки студентам", - написала студентка в своєму пості.

Раніше Євгенія Більченко опублікувала на своїй сторінці в Facebook пост, в якому жорстко висловилася з приводу закону про вживання української мови в сфері обслуговування, який вступив в силу 16 січня. На її думку, зараз потрібно піднімати інші питання в країні.

В іншому пості викладачка назвала українців, які в коментарях заступилися за закон про мову, "фашистами".

"Мова тут - ні до чого. За зовнішнім маркером знаковою сфери ховається щось більш глибинне і страшне. Це - глибше мовних норм і страшніше вуличних нападів. Ім'я йому - "звичайний фашизм". Він - у думках, в почуттях, в несвідомому", - написала вона.

Пізніше в YouTube з'явилося її відеозвернення до президента України Володимира Зеленського, в якому вона скаржилася на погрози звільненням і цькування в соцмережі.

"25 січня керівництво мого університету має намір мене звільнити або погрожує мені звільненням на підставі моїх політичних поглядів. Я - українка, я - двомовна, в однаковій мірі російськомовна та україномовна. Я - громадянка України, яка відчуває себе "росіянкою", має російську ідентичність" , - обурювалася Більченко.


 

До речі, як стверджує Андрій Тетерук, "сьогодні Україна не правова держава, а «понятійна». Український військовий переконаний, що правосуддя в Україні померло.

Також стало відомо, що "за півтора року, маючи монобільшість у парламенті і контроль над виконавчою владою, президент Зеленський довів неспроможність реагувати на складні виклики і управляти державою. Натомість він намагається у неконституційний спосіб отримати ще більші важелі впливу". Про це пише у Facebook народна депутатка з фракції «Європейська Солідарність» Вікторія Сюмар.

Раніше ми писали, що "нинішня влада намагається запустити російський газ на територію України. Вони знову хочуть посадити Україну в російську газову камеру". Про це розповів Арсеній Яценюк, український політик, економіст та юрист.