Світ
26 січня 2021
Влада Франції заборонила носити саморобні маски в громадських місцях
Франція видала указ, що забороняє носіння саморобних масок, заявивши, що вони не забезпечують достатнього захисту від нових, більш заразних штамів COVID-19.
news-image

У Франції заборонили носити саморобні маски, про це повідомляє Еспресо.

"Вища рада громадської охорони здоров'я, як і я, рекомендує французам не носити маски, які вони пошили вдома", - сказав міністр охорони здоров'я Олів'є Веран.

Франція видала указ, що забороняє носіння саморобних масок, заявивши, що вони не забезпечують достатнього захисту від нових, більш заразних штамів COVID-19.

Для носіння будуть рекомендовані тільки три типи масок: хірургічні маски, маски FFP2 і тканинні маски, що відповідають стандартам категорії 1. У Французькій медичній академії розкритикували рішення уряду. Там заявили, що наукові докази недостатнього захисту саморобних масок відсутні.

Влада визнала, що проконтролювати виконання нового указу буде важко. 

"Я не думаю, що поліція буде питати людей про рівень захисту їх маски", - зазначив речник прем'єр-міністра.

Нагадаємо, "якщо поруч людина, у якої над маскою стирчить ніс, яке вам діло до мутацій COVID-19", - Євген Комаровський. Медик впевнений, що мутація вірусу на ефективність вакцинації не вплине.

За словами лікаря Тараса Жиравецького, цей вірус як несподівано з‘явився так і несподівано зникне. Медик радить насолоджуватись тим що ми маємо тут і зараз. Ми насправді маємо дуже багато цінного поруч і тільки такі часи змушують нас оцінити те що ми не помічаємо.

До речі, Борислав Береза писав, що «ми перша країна в світі, яка без вакцинації і без жорсткого карантину перемогла COVID-19». На фоні таких цифр, Борислав Береза очікує, що локдаун з 8 по 24 січня взагалі скасують.

Читайте також:Підлітки можуть переймати настрій своїх друзів, і негативний настрій заразніший за позитивний — дослідження