Суспільство
28 січня 2021
У Києві активісти руху #SaveФОП влаштували масштабний мітинг
Підприємці та активісти руху #SaveФОП зібралися на Майдані Незалежності
news-image

Вже з 9 ранку на Майдані зібралися українські підприємці, які невдоволені ситуацією в країні.

Кореспондент Єдності перебуває на місці подій і проводить пряму трансляцію.

Учасники мітингу планують прямувати до будівлі  КСУ. Якщо погодні умови дозволять, підприємці влаштують ходу до посольства США у Києві. За словами учасників протесту, українська влада їх не чує, тому вони хочуть привернути увагу президента США Джо Байдена.

Пані Світлана приїхала зі Стрия. До мітингу готувалася завчасно й створила макет для привернення уваги з власного касового апарату, який прослужив їй багато років.

У протестах беру участь від вересня. Я чесно сплачую податки й хочу спокійно працювати в своїй країні. В мене 17 років є свій продуктовий магазин, а під час локдауну продажі дуже впали, – каже підприємець Світлана.

 

Інша учасниця протесту приїхала з Хмельницького. За її словами, під час локдауну їй довелося звільняти людей.

Я займаюсь продажем одягу. Під час локдауну мені довелося скорочувати людей та закривати торгові точки. Через економічну ситуацію багато підприємців виходять самі продавати свій товар. Я не бачу логіки у вчинках та рішеннях нашої влади, – заявила жінка.

Під час мітингу вийшов чоловік та почав провокувати натовп на агресивні дії. Поліція діалогу, яка знаходиться на Майдані, намагалася витіснити цього чоловіка з натовпу.

Бог дав нам силу, за нами правда. Ми змогли вперше в історії України створити власний рух, ми змогли об’єднати підприємців усієї країни. Ми не обговорюємо дві речі – питання мови та питання політичних вподобань. Ми пропагуємо українську мову не силою, не через коліно, а порозумінням та прикладом. Ми не обговорюємо політиків, бо нам важливо зберегти свої мікросправи– заявив один зі спікерів зі сцени, яку облаштували на мітингу.

Вже об 11 годині учасники протесту йтимуть до будувлі Конституційного Суду України.

Раніше зірки українського шоу-бізнесу влаштували протест під стінами Верховної Ради. Учасники мітингу закликали всіх підтримати "безстрокову акцію протесту за справедливі винагороди для авторів, які грабуються десятками років".

Ще в грудні рух #SaveФОП влаштував акцію проти локдауну на Майдані. Підприємці наголошували на тому, що малий бізнес може просто не пережити другого локдауну і багато ФОПів завершать свою діяльність і будуть змушені виїхати закордон на роботу.