Політика
1 лютого 2021
Кирило Сазонов: «Російська машина з консервації отрути працює навіть могутніше, ніж військова»
Кремль готує на Донбасі «отруйний пиріжок».
news-image

Те, що розумні вороги роблять уже давно, їх ідеологічні соратники з інтелектом на рівні добрива висувають як гасла. Про це на своїй сторінці у фейсбук написав політичний оглядач Кирило Сазонов

Я можу тільки підтримувати ці гучні заяви - можливо, так до багатьох краще дійде неприємна реальність", - зазначив політтехнолог.

Кирило Сазонов розповів як на практиці відбуваються процеси насаджування ідеології «руского міра» в свідомість жителів окупованих територій.

Тут на так званому форумі «російський Донбас» відзначився один «донбаський вчений». Андрій Яковенко - «проффессор» Луганського університету імені Даля. І за сумісництвом героїчний захисник майбутнього «російської цивілізаціі». Так, ви смієтеся, а вона існує. Хай не піраміди або писемність з математикою, але залишить після себе щось історичне. Пам'ятник півню, наприклад. Якщо не розтане навесні, звичайно.

Але, повернемося від легкого стьобу до страшної реальності, про яку заявив московським гостям «проффессор» і «донбаський вчений». Цей самий Андрій Яковенко озвучив ідею, що ідеологію «русского міра» в свідомість жителів окупованих територій потрібно забивати з дитячого садка. Тому що школярів теж потрібно виховувати, студентів і дорослих самому собою, але саме психіка дошкільнят найбільш сприйнятлива до такого навіювання.

Як приклад «донбаський вчений» приводить практику радянської пропаганди. Міг би, звичайно, розширити базу прикладів за рахунок «Гітлерюгенда», «Червоних кхмерів», але чи то загальна ерудиція не така широка, чи то з ідеологічних міркувань утримався. Але можна не сумніватися, що ця концепція отримає саме широке поширення в ОРДЛО. Тому що вона вже давно працює", - наголошує Кирило Сазонов.

Автор нагадує, що території України окуповані вже сім років і весь цей час машина пропаганди працює на повну силу, паралельно зі «стокгольмським синдромом».

Ті, хто на момент окупації йшов до першого класу, і всі ці роки отримував повноцінну промивку мізків «російським милом» - скоро підуть в інститути. Школярам постарше, нинішнім студентам, теж встигли вкласти в голови достатньо отрути. Ну і дитсадковим вихованням займаються ще з тих пір досить активно.

Всі ці уроки пам'яті різних Гіві і Моторол, постійне вшанування всього їх пантеону кримінальних «героїв», розповіді про страшних «бандерівців» з «правосеками». Зустрічі з «ветеранами боротьби за свободу проти страшних кріп». Вся ця машина з консервації отрути працює навіть могутніше, ніж військова", - наголошує автор.

Кирило Сазонов пояснює навіщо в ОРДЛО так активно вербували місцеве «ополчення» і кидали його на українські позиції, адже регулярна російська армія справлялася краще, і найманці воювали набагато ефективніше і з меншими втратами, ніж "завербоване на місці, просочене спиртом і наркотиками «мастило для багнета»".

Просто бойові якості цього «ополчення» кураторів не цікавили зовсім.

Вже тоді вони готувалися до того, що рано чи пізно доведеться йти і повертати Донбас Україні. Значить, потрібно перетворити його в "отруйний пиріжок". Який Україна не зможе переварити. Тобто має бути якомога більше місцевих, пов'язаних українською кров'ю. Якнайбільше сімей, в яких хтось воював проти України, був поранений або вбитий саме українськими військовими.

Тобто зробити якомога більше «консерв», які вже в Україні і з українським громадянством будуть ненавидіти свою країну. Чи не будуть вважати її своєю, простіше кажучи.

І промивання мізків дошкільнятам, школярам і студентам прекрасно вкладається в цю підлу концепцію "впихування" в Україні цього «отруйного пиріжка»", - констатує політтехнолог.

Автор зазначає, що нічого нового «донбаський вчений» уважному глядачеві не відкрив. Все це вже давно робиться більш розумними і менш балакучими ворогами.

А тепер питання вже до нас: Чи зможемо ми переварити ці консерви? З якими втратами? І що нам робити з цим щастям, якщо вже ми розуміємо масштаби загрози?", - запитує Сазонов.

Раніше повідомляли, що професорка київського вишу вихваляється антиукраїнськими висловлюваннями та дружбою з прихильниками ДНР (відео).

Також нагадаємо, що "нинішня влада намагається запустити російський газ на територію України. Вони знову хочуть посадити Україну в російську газову камеру". Про це розповів Арсеній Яценюк, український політик, економіст та юрист.

Читайте також:Лариса Ніцой: «Мова - це порозуміння. І жодна економіка не допоможе, якщо країна не вивчить мову»