Політика
1 лютого 2021
Під час четвертої сесії продуктивність Ради різко впала – КВУ
Вказано, що кількість ухвалених законів зменшилася майже на половину, на третину менше стало проведених засідань та голосувань.
news-image

Під час четвертої сесії Верховної Ради дев'ятого скликання продуктивність народних депутатів різко впала.

Про це повідомили у "Комітеті виборців України".

Вказано, що кількість ухвалених законів зменшилася майже на половину, на третину менше стало проведених засідань та голосувань.

Всього під час 4-ої сесії ВР (вересень 2020р. – січень 2021р.) народні депутати мали 28 робочих днів, під час яких працювали в сесійному форматі. Це на третину меншу, ніж на попередній 3-ій сесії ВР (лютий-липень 2020р.), коли нардепи працювали 39 днів. Це також менше, ніж на 2-ій сесії ВР (вересень 2019 р.-січень 2020р.), під час якої депутати мали 36 робочих днів", – зазначили в КВУ.

Крім того, протягом четвертої сесії парламентарії ухвалили 110 законів, що майже в два рази менше, ніж під час попередніх сесій. Зокрема, протягом третьої сесії Рада ухвалила 181 закон, а протягом другої – 215.

Під час четвертої сесії парламенту знизилася й кількість зареєстрованих законопроектів, яких було всього 934. Водночас протягом третьої сесії у Верховній Раді зареєстрували 1 416 законопроектів, а під час другої – 1 003 проекти законів.

За даними КВУ, під час четвертої сесії відбулося 1 073 голосувань. При цьому під час третьої сесії їх було 2 981, а під час другої – 1 814.

Різке падіння показників роботи парламенту можна пояснити двома причинами. По-перше, складається враження, що в останні п'ять місяців парламент фактично випав із структури влади. Через це фактично в ручному режимі приймалися рішення щодо призначення в.о. міністра енергетики, здійснювалися невдалі спроби вирішення конституційної кризи напряму Офісом президента, в ручному управлінні приймались рішення щодо боротьби з коронавірусом. По-друге, на роботу парламенту негативно вплинула ситуація із коронавірусом серед народних депутатів", – зазначив голова Комітету виборців України Олексій Кошель.

Однак, за його словами, замість того, аби наздогнати втрачений темп, народні депутати фактично продовжили собі різдвяні відпустки та попрацювали у січні лише чотири сесійні дні. Це з урахуванням того, що парламент і так майже не працював у жовтні та лише частково працював у листопаді.

Раніше також писали: Треба більшості українцям почати цінувати своє право голосу - Юрій Левченко
Ексклюзивне інтерв'ю з Юрієм Левченком, українським політиком.

Цікаво почитати: Причини корупції в Україні та компроміси у політиці | Галина Янченко. Повне ексклюзивне інтерв'ю дивіться на youtube каналі Єдності.

Читайте також:«Ватність виліковна»: хто погрожував вбити Луганського «новачком» | Андрій Луганський