Події
3 лютого 2021
Аграрії протестують в Києві. Пряма трансляція
Кореспондент Єдності перебуває на місці проведення акції та проводить пряму трансляцію.
news-image

Під Верховною Радою збирається масштабний мітинг аграріїв проти Ситника.

Кореспондент Єдності перебуває на місці проведення акції та проводить пряму трансляцію.

Як повідомляє кореспондент Єдності, сотні працівників таких агрохолдингів як «Авангард» і «Укрлендфармінг» зібралися під стінами Ради з різних регіонів України. Всі вони виступають за звільнення Артема Ситника і збереження своїх робочих місць.

Мітингуючі скандують "Ситника геть!"

Активісти прийшли з плакатами, на який такі написи: "Ситник не знущайся над людьми", "Ситник+корона= вірус корупції".

Спікери озвучують зі сцени, що не дадуть зруйнувати робочі місця, адже в такому випадку постраждає вся Україна. Наразі без роботи і зарплати залишились тисячі працівників агрохолдингу та сотні їх сімей.  Спікери наголошують, що в складних умовах в інших державах влада підтримує агросектор, в Україні ж робиться все для того, щоб знищити агроферми. Закриваються птахофабрики, ферми, зростають ціни, недоотримує бюджет держави. 

Ситник свідомо знищує роботу фермерів, впевнені працівники агрохолдингу. 

Звернення працівників агрохолдингу до народних обранців зачитали зі сцени організатори мітингу. 

Не можна давати корупціонеру знищити агробізнес в Україні. Має бути створено тимчасову комісію для розслідування злочинів Ситника проти України",- впевнені спікери.

Зазначимо, проти власника агрохолдингу відкрито справу в НАБУ. Працівники вважають це тиском на бізнес. Тому вони оголосили безстрокову акцію, поки їх не почують.

До будівлі Ради стягують велику кількість правоохоронців.

Понад 40 вінків принесли аграрії під стіни Верховної Ради. Кожен вінок символізує закрите агропідприємство та безробіття.

Як розповів нашому кореспондену один з працівників, агропідприємства закриваються через ініційовані Ситником суди і він боїться втратити роботу, тому сьогодні приєднався до акції протесту. Це ж підтвердили жінки, присутні на акції протесту. Вони скаржились на владу, яка зариває на ці події очі.

Ви повинні розуміти, що таке залишитись в далекому селі без роботи і в якому немає іншої роботи. Ферми - це спасіння для села та людей, а їх хочуть закрити. А дітей потрібно кормити, водити в садок. Чомусь керівництво в особі Ситника все вбиває в селі. Що далі незрозуміло. Нас не чують", - розповіли присутні чоловіки. Вони приїхали з Дніпропетровської області.
Замість того, щоб готуватись до посівних робіт, працівники приїхали в Київ, щоб їх почули. Хочеться вірити, що розум переможе", - наголошують спікери зі сцени.

На акції присутні барабанщики. Вони допомагають зігрітися протестуючим, адже сьогодні в Києві холодно. 

Спікери нагадали, що рік тому вони почали відстоювати своє право на працю, на життя в Україні.  І вже рік триває "день сурка". Тиск на агробізнес не закінчується. Країна стає заручником однієї особи - Ситника. Влада не робить ніяких дій щодо вирішення даної проблеми.

На підтримку протестуючих записали відеозвернення працівники й інших агропідприємств України. Вони також виступають проти свавілля влади. Відео підтримки показали на екрані, встановленому біля сцени.  

Раніше аграрії протестували біля Кабміну проти підвищення цін на продукти через мито на паливо