Світ
3 лютого 2021
США заявили про підтримку блокування проросійських телеканалів в Україні
Штати підтримують зусилля з протидії зловмисному впливу Росії, які Україні доклала напередодні «на захист свого суверенітету й територіальної цілісності».
news-image

США підтримують накладені Україною санкції проти телеканалів «112 Україна», ZIK і NewsOne, які належать «правій руці» Віктора Медведчука Тарасу Козаку. Про підтримку ЄС цього рішення каже і представник України при Союзі Микола Точицький, пише Громадське.

У посольстві США зазначили, що Штати підтримують зусилля з протидії зловмисному впливу Росії, які Україні доклала напередодні «на захист свого суверенітету й територіальної цілісності». Там наголосили, що влада зробила це відповідно до українського законодавства.

«Ми всі маємо працювати разом, щоб не давати застосовувати дезінформацію як зброю в інформаційній війні проти суверенних держав», — йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що жодних занепокоєнь щодо порушення свободи слова у заяві немає.

Водночас, як передає «Укрінформ», представник України при Європейському Союзі Микола Точицький заявив, що у ЄС також «надзвичайно схвально» поставилися до запровадження Україною санкцій проти проросійських телеканалів. Про це він сказав на засіданні Комісії з питань координації виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

«Можу сказати, що вже сьогодні, починаючи з самого ранку, і з вчорашнього вечора, надзвичайно схвально поставилися у Європейській комісії та Європейській службі зовнішніх справ до вчорашнього рішення Ради національної безпеки по наших санкціях. Це поки що неофіційна реакція, однак я думаю, що в ході візиту прем’єр-міністра до Брюсселя ми почуємо й офіційну реакцію», — сказав він.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський підписав указ Ради нацбезпеки і оборони (РНБО) про введення санкцій проти Тараса Козака — народного депутата від «Опозиційної платформи — За життя» та соратника Віктора Медведчука. Під санкції потрапили й вісім компаній, які володіють телеканалами ZIK, «112 Україна» та NewsOne.

Компаніям заборонили користуватися радіочастотами України, ретранслювати/розповсюджувати телепрограми та надавати телекомунікаційні послуги, їм анулюють або зупиняють ліцензії та інші дозволи для здійснення їхньої діяльності тощо.

В Офісі президента заявляють, що підставою для блокування каналів стали отримані РНБО від СБУ докази їх тривалого фінансування з території Росії. 

 

Раніше ми писали, що Олексій Навальний, якого намагалися отруїти, у відео розповів, що розмовляв зі своїм  вбивцею. Російський опозиціонер подзвонив хіміку, який відповідав за його отруєння. Хімік фактично підтвердив спробу вбивства Навального.

Також стало відомо, що Олексій Навальний, якого намагалися отруїти, у відео розповів, що знає усіх своїх вбивць та замовників.

Зазначимо, що сліди «Новічка» знайшли в організмі та на речах НавальногоУ Путіна ж на ультиматум Меркель у справі Навального відповіли погрозою Німеччині.