Події
5 лютого 2021
Після відключення «каналів Медведчука» утричі краще стали дивитися канал Мураєва «Наш», - Vizeum Ukraine
Окрім «Наш» та «Прямий» зросли показники у інших інформаційних мовників.
news-image

Після відключення каналів «112 Україна», NewsOne та ZIK найбільше зросли показники у каналу Євгена Мураєва «Наш». Його частка у перший день після відключення зросла у понад 3,5 разів, пише Детектор Медіа.

Якщо 2 лютого канал мав частку 0,47% за аудиторією 18+, Вся Україна, то 3 лютого вона сягнула до 1,72%. А у великих містах з населенням 50 тис.+ канал вийшов у лідери з часткою 2,65%, випередивши «Прямий» з часткою 2,13%.

При цьому в середньому у січні «Наш» мав досить скромні показники і займав останні позиції в топі інформаційних мовників з часткою 0,38% за вибіркою Вся Україна та 0, 52% за вибіркою 50 тис.+, аудиторія 18+.

Другим «бенефіціаром відключення», однак не з таким потужним результатом, став «Прямий». Його частка зросла з 1,31% до 2,2% за аудиторією 18+, Вся Україна. У містах з населенням понад 50 тисяч: з 1,68% до 2,13%.

Окрім «Наш» та «Прямий» зросли показники у інших  інформаційних мовників.

Так, у перший день відключення 3 лютого у порівнянні з 2 лютим, за аудиторією 18+, Вся Україна частка 24 каналу зросла з 0,38% до 0,40%, 5 каналу – з 0,76% до 0,83%, Еспресо з 0,87% до 0,90%. Єдиний канал з поміж умовно інформаційних частка якого знизилась у перший день відключення «трійки Козака-Медведчука» це УНІАН: 2 лютого він мав 0,42%, а 3 лютого 0,38% за згаданою аудиторією.

Нагадаємо, з поміж каналів Козака-Медведчука у 2021 році найкращі цифри мав ZIK. У січні він був лідером майже на рівні з «Прямим» і випереджав його за переглядом у великих містах. Далі в топі розміщався  «112 Україна», а за ним NewsOne.

2 лютого напередодні відключення ZIK мав частку 1,15%, «112 Україна» - 0,91%, а NewsOne 0,72% за аудиторією 18+, Вся Україна.

Дані надані агенцією Vizeum Ukraine. Дані телепанелі належать ІТК; дослідник — Nielsen; моніторинг — «Комунікаційний альянс». Дані наведено для аудиторій 18+, вибірки «Вся Україна» та «50 тис.+» за показниками rat % і shr %. Дані Overnight. Детальніше по показниках — у глосарії ІТК.

Нагадаємо, засновниця медіаресурсів "Ехо Києва" Тетяна Поп на своїй сторінці в Фейсбуці  повідомила про те, що телеканал "НАШ" купив український політик та народний депутат України Вадим Новинський. Про це вона написала в пості про блокування телеканалів. 

До речі, Володимир Бородянський, український урядовець, медіамагнат, пояснює, чому рішення РНБО про санкції «медіахолдингу Медведчука» суспільству на користь.

Раніше стало відомо, що мовний омбудсмен розповів, як каратимуть депутатів за відмову говорити українською. Чиновники і депутати повинні розмовляти державною мовою не тільки на засіданнях, але і на заходах, зустрічах і в робочому спілкуванні.