Iнтерв’ю
8 лютого 2021
Олег Сенцов: «Путін не збирається віддавати Крим, і будь-які перемовини з ним не мають ніякого сенсу»
За словами Сенцова, нам потрібно працювати у тому напрямку, щоб російська імперія закінчила своє існування.
news-image

Кореспондент Єдності під час презентації арт-об'єкту "Підземний безвихідь" поспілкувався із Олегом Сенцовим, українським режисером, громадським діячем, колишнім бранцем Кремля.

Кор.: Чи достатньо зараз робить українська влада для звільнення окупованого Криму?

Олег Сенцов: А вона щось робить для цього взагалі? 

Кор.: А що б Ви порадили їм зробити?

Олег Сенцов: Це важке питання, радити дуже легко. Путін не збирається віддавати Крим, і будь-які перемовини з ним не мають ніякого сенсу. Навіть влада, яка прийде після Путіна, не буде про це розмовляти, навіть той самий Навальний, який також вважає цю територію російською.

Нам потрібно працювати у тому напрямку, щоб ця імперія закінчила своє існування, а на цих руїнах виникла інша держава, чи декілька держав, тоді наше питання територіально можна буде вирішити. Шукати способів переговорів з Путіним не варто, це просто марнування часу. 

Кор.: Чи підтримуєте Ви закриття телеканалів ZIK, 112, News One?

Олег Сенцов: Так, це давно потрібно було зробити, адже це прямі агенти Путіна, які працюють на знищення України. Дуже добре, що ці телеканали закрили.

Кор.: Дякую за відповіді.

 

Нагадаємо, сьогодні відбулося відкриття патріотичного арт-об'єкту «Підземний безвихідь» в Києві. У підземному переході грузинський художник Давид Кухалашвілі створив «тюремний коридор», аби кожен перехожий міг відчути ту атмосферу, в якій роками перебувають кримські в’язні путінського режиму.

Раніше ми писали, що в Росії трьом кримським татарам дали 13-18 років колонії за сфабрикованими справами. Російський суд засудив громадян України – Айдера Джаппарова, Енвера Омерова та Різу Омерова на драконівські терміни за сфабрикованими обвинуваченнями.

Також стало відомо, що за словами Кулеби, "Україна домагається не обміну, а звільнення кримських татар. Він запевнив, що українська сторона готова перейти до наступного раунду обміну".

Читайте також:Український кінопроєкт отримав фінансування від чеського кінофонду