Події
8 лютого 2021
У Латвії заборонили російський телеканал за мову ворожнечі щодо України
Це не перший раз, коли NEPLP обмежує ретрансляцію "Росія РТР" в Латвії.
news-image

Латвія ухвалила рішення на рік заборонити ретрансляцію телеканалу "Росія РТР" за мову ворожнечі щодо України.

Як повідомив у Twitter глава правління Національної ради Латвії з електронних ЗМІ (NEPLP) Івар Аболіньш, рішення набуде чинності 15 лютого.

Ми свій інформпростір захищали, захищаємо і будемо захищати", – підкреслив він.

Влітку 2020 року NEPLP констатував розпалювання ненависті в пропагандистських передачах "60 хвилин" і "Недільний вечір з Володимиром Соловйовим". Учасники програм під час розмови про Україну використовували позначення, які розцінюються як хейтспіч – мова ворожнечі.

Перше порушення було констатовано 10 липня в програмі "60 хвилин". Під час дискусії її учасники та ведуча Ольга Скабєєва називали Україну терористичною державою, а її колишнього президента Петра Порошенка – терористом.

Друге порушення констатовано в тій самій передачі 17 вересня. Її вів Євген Попов. У передачі прозвучало, що колишні країни СРСР не тільки нічого не можуть і "не вдалися", але й могли б бути повернуті Росії.

Наступне порушення було констатовано 21 жовтня, в тій же передачі, яку вели Попов і Скабєєва разом. Там висловлювалося презирливе ставлення до білоруського народу і заклики до насильства.

Четверте порушення констатовано 6 грудня в передачі "Недільний вечір з Володимиром Соловйовим". У ній висловлювалася думка, що було б краще, якби СРСР не розпався. Також звучали заклики до війни.

У січні 2019 року Латвія вже забороняла ретрансляцію "Росія РТР" на три місяці.

Раніше у Києві патріотичні сили вимагали закриття телеканалу «НАШ». Пряма трансляція.

Також стало відомо, що Новинський купив телеканал «НАШ» - Тетяна Поп.

Читайте також:Олег Сенцов: «Путін не збирається віддавати Крим, і будь-які перемовини з ним не мають ніякого сенсу»