Події
10 лютого 2021
Снігопад триває: у Києві громадський транспорт їздить не за графіком, в областях відкривають пункти обігріву
В «Укравтодорі» зазначили, що дороги державного значення в більшості областей засніжені.
news-image
В Україні третю добу тривають снігопади. Рятувальники та місцева влада відкрили майже 5 тисяч пунктів обігріву. У західних, північних і центральних областях 10 лютого очікується сніг та ожеледиця.

Як повідомляють у ДСНС, станом на 8 ранку сніг спостерігається в Київській, Львівській, Івано-Франківській, Хмельницькій і Вінницькій областях, а також у Києві, на Закарпатті — невеликий дощ.

В «Укравтодорі» зазначили, що дороги державного значення в більшості областей засніжені. До розчищування доріг залучили 1 950 людей та 1 240 одиниць техніки від Служби автомобільних доріг.

З 15:00 9 лютого зняли всі обмеження для руху вантажного транспорту на головних під’їзних дорогах до Києва у Київській, Житомирській, Рівненській, Чернігівській, Полтавській, Черкаській областях, пишуть в «Укравтодорі». Водночас досі заборонений в'їзд до Києва вантажівок.

Для тих, хто хоче дізнатися про стан проїзду автошляхами, цілодобово працює гаряча лінія: (044) 287-11-40

Рятувальники разом із місцевою владою станом на 10 лютого відкрили 4 957 пунктів обігріву, з них 25 мобільних пунктів обігріву в наметах. На під'їздах до Києва працюють 8 наметів обігріву. Адреси пунктів обігріву за областями шукайте тут.

У ДСНС звітують, що за 9 лютого до пунктів обігріву звернулися 529 людей.

У Києві зранку триває снігопад. Рух громадського транспорту в столиці відбувається без дотримання графіка через погодні умови, зокрема призупинено рух автобусів №64.

Зранку 10 лютого затори утворилися в центрі Києва, а також на дорогах, які ведуть із лівого берега на правий, та на в'їзді до столиці.

Ситуація на дорогах у Києві станом на 9:00
За даними «Київавтодору», уночі сніг у столиці розчищала 441 одиниця техніки, наразі залучили 472 одиниці техніки. Також працюють понад 500 комунальників із бригад ручного прибирання.

Слідкувати за прибиранням снігу в Києві можна на інтерактивній карті Clean City.

Який прогноз погоди?

10 лютого в західних, північних і центральних областях буде сніг, місцями значний сніг, у Кіровоградській та Дніпропетровській областях удень буде сніг із дощем. У південних, східних областях та в Криму вночі без істотних опадів, удень невеликий, місцями помірний дощ.

У центральних областях місцями ожеледиця. У середньому температура вночі була -3-8°C, на півночі — -9-14°C, на півдні — 0-5°C тепла.

На Київщині вдень триватиме невеликий сніг, на дорогах ожеледиця. Температур вдень буде -3-5°C.

Погодні умови можуть призвести до перебоїв енергопостачання окремих населених пунктів, попереджають рятувальники. Наразі знеструмленими залишаються 62 населені пункти у Херсонській, Чернівецькій, Закарпатській, Київській та Одеській областях.

В Укргідрометцентрі попереджають, що негода триватиме й 11-12 лютого. Через переміщення активного циклону складні погодні умови очікуються в західних, північних, більшості центральних, в Одеській та Миколаївській областях.

Зокрема, буде значний сніг, мокрий сніг, місцями ожеледь, пориви вітру 15-20 м/с, хуртовини, снігові замети, а в Карпатському регіоні — сильний дощ і мокрий сніг. На дорогах країни, крім південного сходу, ожеледиця. 12-13 лютого в Україні буде значне зниження температури, а 14-18 лютого — холодна погода.

Що робити в таку погоду?

Комунальні служби просять водіїв не залишати автівки на узбіччях, тротуарах і крайніх смугах доріг, щоб не заважати снігоприбиральній техніці. У патрульній поліції попереджають, що машини, які заважатимуть розчищенню, евакуюють.

Якщо ви потрапили в скрутну ситуацію, телефонуйте на спецлінію поліції за номером 102.

Також водіям нагадують, як поводитися на дорозі під час ожеледиці:

  • витримуйте дистанцію між автомобілями, пересувайтеся слизькою дорогою на мінімальній швидкості;
  • паркуйте авто так, щоб не заважати снігоприбиральній техніці;
  • під час їзди не здійснюйте різких маневрів;
  • наближаючись до пішохідних переходів, знижуйте швидкість;
  • зважайте на попередження відповідних служб.

Раніше також повідомляли, про негоду в Україні: з початку доби нарахували майже 600 ДТП.

Також писали: Автівки пливуть дорогами: Запоріжжя та Харків накрила потужна злива – моторошні відео.

Читайте також:Снігова пастка: у Японії застрягла тисяча авто, їх не можуть витягти вже два дні