Iнтерв’ю
11 лютого 2021
Максим Жорін: Коли у центрі столиці знаходяться біля сотні озброєних людей, це, м'яко кажучи, дивно
Керівник Центрального штабу "Національного Корпусу" впевнений, що ці люди готувалися для озброєних провокацій в центрі Києва.
news-image

Під час учорашнього блокування Нацкорпусом бази молодиків із «Патріотів За Життя» від ОПЗЖ, кореспондент Єдності поспілкувалася із екс-командиром полку "АЗОВ" та керівником Центрального штабу "Національного Корпусу" Максимом Жоріним.

Кор.: Скажіть будь ласка, звідки у вас з'явилася інформація, що тут начебто знаходяться «Патріоти За Життя»?

Максим Жорін: Ще декілька днів тому у нас з'явилася інформація про те, що саме тут, на цій базі знаходиться велика кількість озброєних людей, яких збирає людина, хвора на голову, з прізвищем Кива. Ми перевірили цю інформацію, вона підтвердилася, і сьогодні ми сюди прийшли.

Якщо поліція їх не побачила, то ми побачили. Коли ми сюди прийшли, то одразу із тієї сторони паркану почали стріляти із вогнепальної зброї, ми їх заблокували там.

Уже пізніше приїхала поліція, як бачите. Вони щось зараз перевіряють, описують, але у будь якому випадку ми будемо контролювати чим усе це закінчиться. Бо коли просто так, у центрі столиці, знаходяться біля сотні озброєних людей, це, м'яко кажучи досить дивно. А враховуючи те, що усе це за російські гроші, сумніву немає, що ці люди готувалися для провокацій, озброєних провокацій в центрі Києва.

Кор.: Чи є у вас вже якась інформація про затриманих, адже ми бачили, що виводили затриманих?

Максим Жорін: Так, декого з них ми уже раніше бачили на проплачених акціях цієї ж самої проросійської політичної сили ОПЗЖ. Частину з цих  людей ми знаємо, всі вони з різних регіонів: з Луганської області, Харківської, Одеської, Херсонської, тобто, з різних куточків України. Це всі, кого вони змогли зібрати за гроші, близько ста осіб. 

Але якщо вони будуть продовжувати це робити, ми будемо реагувати. Як я вже сьогодні казав, якщо система та правоохоронні органи не навчилися захищати країну, ми, націоналісти, Національний корпус, вміємо і будемо захищати нашу країну, навіть якщо там буде сто, двісті, або й більше озброєних людей. Ми готові захищати країну.

Кор.: Який на сьогодні у вас план дій? Чи довго плануєте тут залишатися?

Максим Жорін: Ми будемо тут до тих пір, поки поліція не арештує кожного, хто знаходиться за цим парканом.

Кор.: Дякую за коментарі.

 

Нагадаємо, після відключення каналів «112 Україна», NewsOne та ZIK найбільше зросли показники у каналу Євгена Мураєва «Наш». Його частка у перший день після відключення зросла у понад 3,5 разів. Якщо 2 лютого канал мав частку 0,47% за аудиторією 18+, Вся Україна, то 3 лютого вона сягнула до 1,72%. А у великих містах з населенням 50 тис.+ канал вийшов у лідери з часткою 2,65%, випередивши «Прямий» з часткою 2,13%.

Як стало відомо, засновниця медіаресурсів "Ехо Києва" Тетяна Поп на своїй сторінці в Фейсбуці  повідомила про те, що телеканал "НАШ" купив український політик та народний депутат України Вадим Новинський. Про це вона написала в пості про блокування телеканалів. 

До речі, Володимир Бородянський, український урядовець, медіамагнат, пояснює, чому рішення РНБО про санкції «медіахолдингу Медведчука» суспільству на користь.

Читайте також:Стрілянина та арматури - протистояння «Нац Корпусу» та «Патріотів За Життя» в центрі Києва. Пряма трансляція