Події
15 лютого 2021
Директора лікарні, у якій померли двоє пацієнтів на апаратах ШВЛ, звільнили
До визначення переможця конкурсу на посаді директора перебуватиме заступник директора лікарні — Володимир Боровик.
news-image
Директора Жовківської районної лікарні Ігоря Шевціва звільнили з посади. У листопаді 2020 року там померли двоє пацієнтів, які перебували на апаратах штучної вентиляції легень.

Про це повідомив міський голова Жовкви Олег Вольський.

Так, підставою для звільнення Шевціва є подана ним заява. Як зазначив міський голова, нового очільника лікарні обиратимуть на відкритому конкурсі.

До визначення переможця конкурсу на посаді директора перебуватиме заступник директора лікарні — Володимир Боровик.

Трагедія у Жовківській лікарні сталася 27 листопада 2020 року. Смерть двох пацієнтів на апаратах ШВЛ спричинило те, що у закладі зникло електропостачання. За словами правоохоронців, у лікарні було два електричні генератори на випадок аварійного відключення світла, але 27 листопада їх не використовували.

За розпорядженням Міністерства охорони здоров'я створили комісію, яка розслідувала причини смерті двох людей. На початку грудня ця комісія дійшла до висновку, що медичні працівники, які були на чергуванні, надали усю необхідну медичну допомогу пацієнтам у повному обсязі. 

Однак причиною смерті пацієнтів стала бездіяльність керівництва лікарні. За висновком комісії, адміністрація закладу не вчинила жодних дій, щоб підключити хірургічний корпус, де перебуває реанімація, до резервного живлення.

Зазначимо. що в Україні за минулу добу, 14 лютого, коронавірусну хворобу виявили у 2 332 людей. Також 2 478 пацієнти одужали, а 62 — померли від ускладнень. До лікарень потрапили 1 145 людей.

Від початку пандемії в нас виявили 1 273 475 випадки коронавірусного захворювання. З них 1 116 779 пацієнтів одужали, а 24 392 — померли від ускладнень COVID-19.

Раніше експерти пояснили, чому українці не поспішають вакцинуватися від COVID-19.

Читайте також:Угорщина стала першою країною ЄС, яка почала вакцинацію російським «Супутником»